Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Spectacol de kendama, premieră europeană. La Sibiu

Spectacol de kendama, premieră europeană. La Sibiu

Una dintre cele mai bine cotate trupe de artiști kendama din Japonia vine în premieră în Europa, cu un spectacol la Sibiu. „Kendama Ninjas” al trupei „Zoomadanke” se va prezenta joi, 12 octombrie, de la orele 11:00 și 16:00. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a III-e ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu (7 – 15 octombrie a.c.).

Una din cele mai bine cotate trupe de artiști kendama din Japonia, Zoomadanke îi aduce la Sibiu pe Takeshi Kodama (Kodama) și Hiroki Iijima (Easy) într-un spectacol energizant, în premieră europeană.

„Teatrul Gong devine un hub important pe harta culturală dedicată publicului tânăr din România și ridică noi standarde în dezvoltarea unui program esențial pentru redefinirea publicului și conectarea la realitățile din jurul nostru”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Folosind elemente din hip-hop, beatbox și chiar muzică tradițională japoneză, artiștii de la Zoomadanke efectuează o serie de trucuri și acrobații cu kendama într-o combinație de mișcări ce își taie respirația. Coregrafia celor doi performeri se armonizează perfect cu salturile și răsucirile mingii de kendama, pentru a crea mișcări unice ce revoluționează arta acestei jucării din lemn. Grupul a fost fondat în anul 2010 și se evidențiază ca pionieri ai acestei mișcări globale de promovarea jucăriei kendama.

zoomadanke_photo2

Kendama este o jucărie japoneză din lemn, formată dintr-o tijă având forma asemănătoare unui ciocan și o bilă prinsă de tijă cu un șnur lung de 40 de centimetri. Tija are 3 cupe, de dimensiuni diferite, una în capătul de jos, iar celelalte 2 în cele 2 capete ale „ciocanului”. Mai are și un vârf în celălalt capăt, opus cupei de jos. Practic jocul constă în a prinde bila de lemn în una dintre cele 3 cupe sau în vârful care intră perfect în gaura aflată în bilă.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu reunește timp de nouă zile, în perioada 7 – 15 octombrie 2017, artiști din Belgia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina vor prezenta la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii și adolescenți. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare miercuri, 20 septembrie. Acestea vor putea fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Asa-i zice acum?Kendana?Pe vremea mea se numea ''de-a puta-n gaura''.
Raspunde

cine,ce?

Acum 6 ani

un joc mai stupid de atata nu se putea
Raspunde

Ionut Vl

Acum 6 ani

An sfarsit o competitie care nu e decat pentru pasionati de arta intelectuali de la sibiu dar si pentru tineri normali care au si alte preocuparii decat sa stea an sala de teatru s-au opera s-au balet pana adorm si apoi se dau importanti cat de cultii sunt iei.felicitari organizatori-lor!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus