Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Muzică, mâncare și dans. Așa se anunță acest sfârșit de săptămână la Sibiu. În cazul în care nu știți ce ați putea face în aceste zile, vă dăm noi câteva sugestii.

Vineri, 15 septembrie

Încă de la primele ore ale dimineții, dacă veți ajunge în Piața Mică veți observa mai multe corturi albe. Ei bine, până în 17 septembrie, va avea loc „Sibiu Book Festival”, de unde musai să vă cumpărați o carte, la un preț bun.

Astăzi s-a dat startul competiției de dans „Transylvanian Grand Prix”, la Sala Transilvania. Sute de dansatori se vor întrece în fața spectatorilor până duminică. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11:00 și vor ține până seara, la 20:30.

Pe Strada Cetății se va desfășura „Foodie – street food cuisine” începând de astăzi, până duminică. Pe lângă mâncarea cu specific stradal, de acolo nu va lipsi buna dispoziție și muzica. Printre cei care vor „anima” atmosfera se numără și Sarmale Reci.

Începând cu ora 19:00, la Sala Thalia va fi un spectacol de dans contemporan, al Teatrului de Balet Sibiu „Peer Gynt”, în cadrul Sibiu Opera Festival.

Sâmbătă, 16 septembrie

De la 10:00, în Piața Mică se deschide „Sibiu Book Fest Festival”, așa că dacă încă nu ați apucat să vă puneți la curent cu tot ce înseamnă carte, încă aveți o șansă. Tot de la primele ore ale dimineții puteți testa unul dintre preparatele de la „Foodie- street food cuisine”, de pe strada Cetății.

Începând cu ora 11:00, la Sala Transilvania va continua competiția de dans „Transylvanian Grand Prix”, urmată de o gală finală. Cei mici sunt așteptați la Atelierul de meștirilit la Teatrul Gong de la ora 10:00 și de la 12:00. Acolo, își vor da frâu liber imaginației și își vor pune mânuțele la contribuție. Tot acolo, de la ora 18:00, se va pune în scenă spectacolul Aventurile lui Pinocchio”.

Ediția din acest an a Transylvanian Grand Prix va avea loc între 15 și 17 septembrie, la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 și duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică. Începând cu ora 19:00, la Sala Thalia va avea loc TRIO VENTO DELL’EST- Germania, parafraze muzicale din opera, în cadrul Sibiu Opera Festival.

Duminică, 17 septembrie

Majoritatea evenimentelor enunțate mai sus se încheie astăzi, așa că mai aveți o șansă să profitați de ele. Competiția de dans Transylvanian Grand Prix își va alege astăzi câștigătorii în cadrul galei de premiere. Totodată, astăzi mai puteți gusta din mâncarea de la „Foodie – street food cuisine” sau să cântați împreună cu artiștii preferați, invitați la festivalul de pe strada Cetății.

De la ora 11:00, la Teatrul Gong, se reia piesa de teatru pentru copii „Aventurile lui Pinochio”, de unde cei mici pot trage morala poveștii.

În Muzeul Astra, are loc Ziua Recoltei. Acolo, o gospodină din Rășinari va găti mai multe rețete specifice toamnei cum ar fi zacuscă și plăcintă cu măr. Pe lângă asta vizitatorii vor putea cumpăra diferite gemuri și siropuri naturale. Cu prilejul aniversării a 10 ani de când Sibiu și Luxemburg au fost capitale culturale europene, la Biserica Evanghelică va avea loc un concert de orgă, începând cu ora 18:00.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus