Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Primăria Sibiu dă premiu patru biciclete celor care se plimbă cu bicicleta și își pun pozele pe Facebook

Primăria Sibiu dă premiu patru biciclete celor care se plimbă cu bicicleta și își pun pozele pe Facebook

Primăria Sibiu anunță lansarea concursului #Sibiuziuafaramasini, în cadrul proiectului Săptămâna europeană a mobilității. Patru biciclete (două pentru adulți și două pentru copii) sunt premiile oferite celor care, vineri, se vor fotografia în patru locuri diferite din oraș, iar imaginile le vor posta pe Facebook.

Concursul gândit de administrația locală cu scopul de a promova mijloacele alternative de deplasare are drept principală regulă realizarea unei plimbări pe bicicletă prin Sibiu, în cursul zilei de vineri, 22 septembrie. În cadrul acestei plimbări, participanții la concurs trebuie să ajungă în cel puțin patru locuri din oraș, din nouă ”ofertate” de Primărie: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucției), Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Baia Populară Sibiu, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, enumeră reprezentanții Primăriei Sibiu. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, Primăria va modifica perioada de desfășurare a concursului, fapt ce va fi anunțat public.

„Participanții se vor înscrie la acest concurs în ziua evenimentului, pe pagina lor de Facebook, prin postarea până la ora 23.59 a cel puțin patru fotografii alături de bicicletă, în patru locații diferite din cele nouă menționate mai sus, marcând postarea cu #Sibiuziuafaramasini. Postările participanților trebuie să fie publice, fără setări de confidențialitate, pentru a putea fi contorizate de către echipa Primăriei Sibiu. Fiecare participant se poate înscrie în concurs o singură dată, cu un singur cont de Facebook. Minorii vor fi însoțiți de un adult“, se arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu.

Desemnarea câștigătorilor este programată în cursul zilei de joi, 28 septembrie, în cadrul unei extrageri care va fi transmisă în direct prin intermediul paginii de Facebook folosită de Primăria Sibiu (și cu ajutorul uneltelor de pe site-ul miniwebtool.com). ”Câștigătorilor li se va aduce la cunoștință rezultatul concursului în momentul extragerii. Aceștia vor fi menționați pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu (Sibiu- Pagina oficiala a orașului) și apoi contactați printr-un mesaj Facebook. Aceștia sunt obligați să răspundă la acel mesaj în 24 de ore cu datele personale. Câștigătorii vor intra în posesia premiului în data 5 octombrie 2017, la sediul Primăriei Sibiu”, mai informează reprezentanții administrației locale. Întreg regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Sibiu, urmând acest link

Biciclete gratuite și piețe închise pentru mașini

Reprezentanții centrului de închirieri biciclete I’Velo au fost de acord cu propunerea Primăriei ca în ziua de vineri, 22 septembrie, să ofere gratuit biciclete. ”Cei care doresc pot închiria gratuit biciclete pentru maxim 3 ore din punctul situat în parcarea de pe Cazarma 90. Centrul este deschis între orele 11:00 și 19:30, iar termenul maxim de returnare a bicicletelor este ora 20:30”, informează reprezentanții Primăriei.

Zilele trecute, aceștia au anunțat că Sibiul va participa la programul Săptămâna Europeană a Mobilității prin restricționarea traficului auto (între orele 08:00 și 20:00) în mai multe zone din oraș: Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor și strada Centumvirilor. „În același interval orar Tursib va oferi pasagerilor călătorii gratuite cu autobuzul în municipiul Sibiu. De asemenea, o serie de instituții de cultură și agrement s-au alăturat Primăriei Sibiu și oferă intrarea gratuită celor care sosesc cu bicicleta: Teatrul Gong (intrarea gratuită la proiecția filmului «Un pas în urma serafimilor» de la ora 17), Zoo Sibiu, Baia Populară și Muzeul în aer liber Astra”, reamintesc reprezentanții administrației locale.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

LaFlemme

Acum 4 ani

Ce faza tampita. Da premiu o bicicleta cuiva care are deja bicicleta.
Raspunde

...

Acum 4 ani

asta e mai proasta ca firea
Raspunde

€€€€€€

Acum 4 ani

Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

premiul ideal ar fi fost in plinuri de benzina :D
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioan Giurgiu

Acum 4 ani

O inițiativă lăudabilă! Propun ca fiecare stradă din oraș să fie exclusiv a bicicliștilor o zi pe an ! Autostrada și ea la fel . Fiecare să primească gratis cîte o bicicletă! Nu aduse din import.
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Foarte faina ideea concursului. La fel si restrictionarea traficului in centru. Felicitari!
Raspunde

...

Acum 4 ani

"Săptămâna europeană a mobilității" ar fi fain sa fie sarbatorita si cu niste upgrade-uri ale transportului in comun. Geografic nu suntem chiar intr-o zona cu vreme prietenoasa pentru biciclisti, o mare parte din an e frig si ploua/ninge. Cat despre ciclism in Sibiu nu e nevoie sa mai zic mare lucru, vorbesc de la sine drumurile prea inguste, trotuarele inexistente si marcajele periculoase pentru biciclisti...
Raspunde

Giurgiu Ioan

Acum 4 ani

Am uitat să pun ghilimele la comentariul meu ! Stau in centrul istoric. Văd că nu e bine cînd și alte străzi să fie pietonale. O să plusez: stradă Mihai Viteazu să devină pietonală!!! Să vadă și alții ce bine este cînd nu poti să vii cu mașina acasă, că vezi tu , mașina este un lux!.
Raspunde

€€€€€€

Acum 4 ani

O problema este ca multi biciclisti nu sunt primiti in autobuzele TURSIB cu biciclete ! Un prieten a patit-o. Poti face o pana, accidentare, pe la Muzeul Satului ASTRA, si sa locuiesti in Centrul istoric, Lazaret, Terezian, etc. Ce poate face Primaria, inclus TURSIB legat de o asemenea problema ? Parca promovam MOBILITATEA !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 4 ani

Se vede ca esti sarac daca mergi cu tursibul nu ai si un logan ahahahaa
Raspunde

Ion Gheorghe

Acum 4 ani

E ca intr-o casnicie nefericita, ce comentarii, ce oameni, ce ganduri. El o bate pentru ca ea se fardeaza si ea se fardeaza pentru ca el o bate.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

În Viena aproape totalitatea străzilor cu sens interzis este accesibilă bicicliştilor .
Raspunde

Jean Toganescu

Acum 4 ani

Sibiul este un ciur de oras, totul facut de mantuiala, fara nici o viziune solida din partea celor din primarie si astia o ard cu labarelile hipsterilor cu biciclete??? Vai de capul vostru, prapaditilor!
Raspunde

Liviu

Acum 3 ani

Ceva vesti despre premiile acordate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus