Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Bătălia pentru ultima societate de construcții deținută de sibieni

Bătălia pentru ultima societate de construcții deținută de sibieni

Doi candidați pentru funcția de director general, trei pentru cea de director economic și unul singur pentru cea de director de producție. Așa arată, cu o zi înainte de concurs, lista scurtă a candidaților pentru conducerea societății Drumuri și Poduri. După insolvențele înregistrate de DPC (deținută de municipiul Sibiu) și Gospodăria Comunală (deținută de municipiul Mediaș), Drumuri și poduri, aflată în proprietatea județului, este ultima companie publică aflată încă pe profit.

Interviurile în urma cărora vor fi stabiliți noii șefi ai SC Drumuri și Poduri SA sunt programate în cursul zilei de joi. Pe lista scurtă alcătuită în urma selecției dosarelor, pentru funcția de director general au fost selectați Nicolae Muntean (actualul director al societății) și Ovidiu Nicolae Spătari (foto principală). Acesta din urmă este consilier local ales pe listele PNL. Fost membru al PNȚCD în vremurile de glorie ale acestui partid, Spătari a condus timp de mai mulți ani și sucursala sibiană a Hidroelectrica. Pe de altă parte, Nicolae Muntean, actualul director al companiei, este cel care a adus societatea pe piața concurențială. În mandatul lui Muntean, Drumuri și poduri a participat pentru prima dată la licitații publice, câștigând contract de modernizări de străzi inclusiv în municipiul Sibiu.

Drumuri și Poduri SA, societatea care în acte este deținută de Consiliul Județean Sibiu, este societatea căreia i-au fost încredințate în administrare și toate drumurile județene.

De la municipiu la județ

Cea mai mare concurență se înregistrează pentru postul de director economic. Alături de Mădăina Vasilica Stoica, pentru această funcție la interviu a fost admisă și Emilia Răcuciu (soția fostului prefect Horațiu Răcuciu, actualul primar al orașului Săliște), precum și Ana Crina Todescu (cea care a fost nominalizată să administreze societatea de construcții a municipiului Sibiu – DPC, aflată în insolvență).

Pentru postul de director de producție, în urma selecției de dosare a fost admis Gabriel Goraev, cel care ocupă și în prezent acest post.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Tot unu' si unu' catindatii.Cu asa o conducere,peste un an se vor incaiera brockerii pe Wall Street pentru actiuni DP SA.Gates teme-te:Spatari is comming!
Raspunde

Balena Rosie

Acum 4 ani

Hop si Spatari pdl-istul iubitor de psd-isti. Munca grea domnule.
Raspunde

Zaharie Dolontin

Acum 4 ani

Gunoaie mizerabile tipice modelului de "management" sibian comunistoid, plin de lichele si sugaci. Ardelenii net superiori oltenilor.
Raspunde

Sorin Serbu

Acum 4 ani

Directorul Nicolae Muntean a fost un director cu multe realizari fata de alte firme de drumuri si poduri, noul director ar face o mare greseala daca nu ar colabora in continuare cu fostul director. Ambii sunt tineri ,dornici de afirmare si buni profesonisti. In toate domeniile unde vechiul si noul conducator colaboreaza nu o sa intirzie sa apara noi realizari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus