Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Închis pentru cinci ani, Carabulea cere liberarea condiționată la trei luni de la încarcerare

Închis pentru cinci ani, Carabulea cere liberarea condiționată la trei luni de la încarcerare

Judecătoria Aiud a admis cererea lui Ilie Carabulea de liberare condiționată din penitenciar, unde a fost închis la finele lunii iunie 2017, ca urmare a finalizării procesului pornit de DNA, în dosarul Carpatica Asig – ASF. Contestația procurorilor anticorupție împotriva liberării condiționate va fi judecată luni.

Inițial, contestația procurorilor anticorupție împotriva liberării condiționate a lui Ilie Carabulea trebuia judecată de către Tribunalul Alba pe 9 octombrie. Avocatul lui Carabulea a cerut, însă, preschimbarea termenului, care a fost fixat mai devreme, pentru ziua de 25 septembrie.

Contestația vine ca urmare a hotărârii dată de Judecătoria Aiud, în 30 august anul acesta. În acea zi, cu ajutorul unui avocat din oficiu care a fost plătit, parțial, cu suma de 32,5 lei din bugetul Ministerului Justiției, Carabulea a convins judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Aiud că merită să iasă de după gratii. „Admite propunerea formulată de Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CARABULEA ILIE, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 56/2016 din data de 28.06.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 44/08.03.2016. Atrage atenţia petentului condamnat asupra cauzelor de revocare a liberării condiţionate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Aiud, din 30 august.

Ilie Carabulea a fost încarcerat, pentru a doua oară, în Penitenciarul Aiud în ziua de 28 iunie 2017, ca urmare a sentinței definitive din dosarul Carpatica Asig – ASF, dosar în care Ilie Carabulea a primit o pedeapsă de cinci ani, cu executare. O treime din această pedeapsă a fost redusă, având în vedere că Ilie Carabulea are peste 60 de ani (anul acesta a împlinit 70 de ani). De asemenea, din restul de 40 de luni de executat au fost scăzut și cele 18 luni și 15 zile, petrecute în arest (la Poliție și la domiciliu) pe parcursul derulării urmăririi penale și a procesului. Citește și Carabulea, condamnat din nou la închisoare cu executare. Sentința este definitivă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Simion

Acum 4 ani

Ce vizionari! Vorbiți de o hotărâre a Judecătoriei Aiud dată în 30 septembrie anul acesta. Eu știu că suntem în 25 septembrie, nu-i așa ?
Raspunde

...

Acum 4 ani

nu e vorba de a fi sau nu vizionar. deleanu e un fel de einstein. pentru el timpul e relativ.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vio Stoichitescu

Acum 4 ani

Sibiul va sustine, domnule Carabulea!
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Săi dea drumul dar săi confiște averile
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Daca la toți care au dobândit averile in mod abuziv s-ar confisca averile atunci cred ca am deveni cea mai bogata țara din sud estul Europei si așa s-ar întoarce romanii toți înapoi din strainatate
Raspunde

...

Acum 4 ani

dupa logica ta ne-am apuca toti de furat...daca ne prinde ne ia inapoi furaciunile, daca nu, ne-am scos. in plus nu poti confisca atat cat pot ei fura. trebuie tratata cauza, nu efectul. ca sa se rareasca hotiile, hotii trebuie pedepsiti. da' pedepsiti, nu asa ca specimenul din articol.
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

CE folos ca fac un an de închisoare cind se știe cum au facut milioanele .confiscarea averilor lor ar aduce poporului mai mult beneficiu decât arestarea lor si tinerea lor in închisoare ka 70 de ani
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Si la Maricuta tot la fel
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Schimbați legile si sa vedeți ca se va face ordine la conturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus