Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Călăuza din Dosarul Kreiner, 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță. Ilie Sitariu va presta muncă în folosul comunității la Primăria Timișoara

Călăuza din Dosarul Kreiner, 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță. Ilie Sitariu va presta muncă în folosul comunității la Primăria Timișoara

Tribunalul Sibiu a pronunțat prima sentință în Dosarul Kreiner, în care trei bărbați l-au ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner.

Ilie Sitariu este acuzat în dosar de favorizarea făptuitorului, el fiind găsit vinovat în primă instanță de ascunderea unor probe din anchetă.

A primit 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de 4 ani și este obligat să presteze 110 zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Fapta prevăzută la art. 269 alin. 1 din Codul Penal se referă la ”ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate”, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

”În baza art. 404 alin. 2 C. proc. pen. obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sau în cadrul Pieţe S.A.-Timişoara”, se precizează în sentință.

Sitariu trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele din partea consilierului de probațiune și să anunțe orice schimbări legate de locuință sau locul de muncă.

Bărbatul mai are de făcut un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Timiș sau în colaborare cu alte instituții.

Instanța l-a avertizat pe inculpat că nerespectarea măsurilor de supraveghere atrage revocarea suspendării și executarea pedepsei în întregime.

De asemenea, i s-a scăzut din pedeapsă perioada în care a fost arestat preventiv, între 16 noiembrie 2023 și 19 martie 2024.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite. Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Citește și:

Detalii din Dosarul Kreiner: „A încercat «să îi dea somn»”. Au fost furate 16 ceasuri din dressingul fiicei omului de afaceri. Căința celui care l-a ucis

Declarațiile lui Sitariu

Conform documentului, Sitariu susține că a „bănuit că cei trei urmează să comită o faptă de natură penală”, întrucât știa de la suspectul Zuleam că pe raza orașului Sibiu se află o persoană înstărită care este posibil să aibă sume considerabile de bani în casă, pont pe care acesta l-a primit de la un alt prieten de-al său, și știa că cei trei suspecți comit astfel de fapte de natură penală”.

Tot Sitariu spune că știa de la Zuleam că iubita acestuia, care i-a însoțit în România, urma să se prostitueze în Sibiu.

”Zuleam mi-a dat de înțeles că vrea să o aducă pe XXX în Sibiu, în vederea practicării prostituției de către aceasta. În acest sens, în timp ce ne deplasam către Sibiu, ea apela diverse persoane care ofereau spre închiriere în regim hotelier apartamente în zona Sibiului. Ajunsese la o înțelegere cu un proprietar în vederea închirierii apartamentului, eu auzind discuția, apartamentul fiind inițial închiriat pentru trei nopți”, a mărturisit Sitariu.

Tot el a declarat că ”am bănuit de la bun început și faptul că cei trei bărbați călătoresc către Sibiu în legătură cu pontul privind omul de afaceri sibian, dar eram convins și de faptul că ea va rămâne și ea. În acel moment mi-am dat seama că apartamentul a fost închiriat pentru cei trei, și nu pentru practicarea prostituției. I-am spus acesteia că nu mă opun ca ea să se întoarcă cu mine la Timișoara (...) Pe drum am discutat cu aceasta că eu nu vreau să fiu implicat în activitățile infracționale ale lui Costinel Cosmin Zuleam, eu având problemele mele din trecut”, a spus bărbatul.

Cauza morții lui Adrian Kreiner

Medicii legiști susțin că Adrian Kreiner avea în urma atacului celor trei multiple echimoze și hematoame la nivelul capului, pe mâini și gât. Avea, de asemenea, mai multe coaste fracturate. Ar fi fost lovit cu mâinile, cu un corp dur și a fost zgâriat.

”Prezenta la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebrațului drept, excoriații și zone excoriate la nivel cervical și la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale. Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 06 noiembrie 2023 prin lovire repetată cu corpuri dure, prin zgâriere cu unghiile la nivel cervical, prin cădere pe un plan dur neregulat, precum şi prin mecanism de contenție la nivelul membrelor. Din documentele medicale reiese că prezintă și edem cerebral difuz, cu status neurologic sever alterat, în cadrul unei encefalopatii hipoxice, determinată de un stop cardio-respirator resuscitat și, posibil de o asfixie mecanică atipică”, se precizează în documentul publicat pe rejust.ro.

Medicii susțin că moartea lui Kreiner a fost violentă. ”Ea s-a datorat comei consecutive unei encefalopatii hipoxice survenită în urma unui stop cardio-respirator resuscitat, cel mai probabil urmare a unei asfixii mecanice prin lipsă de aport de oxigen, la o persoană cu un traumatism toraco-abdominal (...)”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Hermann Stadt

Acum 4 săptămâni

Moare un om și un individ implicat în acest omor primește cu suspendare.Nu contează că a fost doar călăuză,poate omul ăla avea o sansa fără aportul lui.
Raspunde

Igor

Acum 4 săptămâni

Am găsit din cotidianul, că pe TS nu apare știrea. Am căutat o. Incredibil ce justiție avem. Deci daca la o bancă se da o spargere...cel care i a adus și care i a luat cu mașina nu pățește nimic . Păi cum vine asta. Hai că aș înțelege dacă era șofer că Iohannis...și nu a știut. Dar după ce i a văzut cu ceasurile și cu știrile pe toate radiourile și a aflat că ăla i au omorât...păi și sub amenințare trebuia in vamă sa se dea jos din mașină și să strige la vameși sa îi aresteze.
Raspunde

Claus

Acum 3 săptămâni

Mai oameni buni....nebunul ala care a condus in starea in care se afla si a ucis 4 oameni dintr un foc,cica din culpa,a luat 10 ani,ce ati vrea sa ii dea calauzei?Pai poate o prima,doar nu pedeapsa pt complicitate sau tainuire. Iese si criminalul ala care a ucis cel putin 7 persoane si le a dezmembrat si aruncat in fantani...se mareste electoratul partidului comasat roman aka PCR.
Raspunde

Leonard

Acum 3 săptămâni

O să închidem Municipiul Sibiu ca în filmul IN TIME !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus