Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Chiril al Rusiei vine în România să comemoreze apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului

Chiril al Rusiei vine în România să comemoreze apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului

Patriarhul Chiril I al Rusiei, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, va face o vizită oficială la Bucureşti, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. "Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Mediafax.

Acesta a confirmat că vizita va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, adică în data de 27 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Elefterie Ionel

Acum 6 ani

Este un eveniment simbolic pentru tara noastra! Este meritul PSD pentru ca prin dragostea sa de tara, pastrarea traditiilor stramosesti si bunastarea pe care o aduce oamenilor muncitori! Anul 2018 este anul devenirii noastre ca natie, anul in care sarbatorim 100 de ani ai tarii noastre marete, asuprita atat de mult de straini!
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

Multi preoti ortodoxi au pactizat cu comunistii,fiind de acord sau punand umarul la scoaterea bisericii greco-catolice in afara legii.Acesteia, nici pana in prezent nu i-a fost retrocedat intreg patrimoniul,ierarhii,preotii sau credinciosii greco-catolici fiind aspru persecutati,unii murind in inchisori sau lagare de munca fortata.De ce nu s-a auzit pozitia reprezentantilor bisericii ortodoxe cand se demolau lacasele de cult ?Dupa razboi multi viteji apar.
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, asta-i descendent direct de-a lui Ginghis Han?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus