Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
0°C

Ministrul Transporturilor:  ”Mi-am asumat ca Sibiu - Pitești să fie scoasă anul acesta spre proiectare”

03 Octombrie 2017 12:26

Ministrul Transporturilor:  ”Mi-am asumat ca Sibiu - Pitești să fie scoasă anul acesta spre proiectare”

Potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, contractul de proiectare şi execuţie al autostrăzii Sibiu - Pitești va fi semnat anul acesta. „Piteşti – Sibiu este un proiect la fel de important ca Ploieşti – Braşov. Avem lansate sectoarele I şi IV pentru proiectare şi execuţie. În momentul de faţă, din informaţiile pe care le am, se lucrează la documentaţia pentru secţiunile II, III şi IV, împreună cu mai multe institute de prestigiu. Stiţi bine că am avut o firmă care trebuia să facă studiul de fezabilitate. Termenul de predare era undeva în luna august, dar nu ni s-a livrat această documentaţie. Nu s-a mai prelungit contractul. Eu mi-am asumat ca acest proiect să fie scos anul acesta spre proiectare şi execuţie, şi aşa intenţionez să se şi întâmple” , a spus Cuc.

La jumătatea lunii noiembrie 2016, CNAIR a avizat traseul pentru ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secţiunea 2, Boiţa-Racoviţă, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţă; Secţiunea 3, Racoviţă-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului; Secţiunea 4, Văleni – Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeş; secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă, prin Valea Argeşului, şi secţiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirelian Nistorescu

Acum 3 ani

PSD este singurul partid care se preocupa de dezvoltarea Romaniei, de unirea fratilor cu frati, de bunastarea noastra a tuturor prin programul de dezvoltare!
Raspunde

vai de voi credulilor

Acum 3 ani

Tu chiar crezi ce zici? Sau esti doar prost si semnalizezi?
Raspunde

...

Acum 3 ani

sper ca nu mai fac astia si autostrada aia asa de ingusta ca autostrada catre saliste. sper ca spatiul dintre banda 2 si parapeti sa fie lat cat trebuie. tot cat trebuie de lata sa fie si banda de urgenta. daca nu stiu aia cat trebuie sa mearga in germania sa faca masuratori, sa vada cum fac nemtii.....
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Mno, ce-i bade, tzai mortzash sa meri pe langa boii de la carutz? Daca vrei chicioare mandre, urca-i pi iei in shirigla, shi tu imbulzashtete la jug!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus