Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Victorie la 1 punct pentru CSU        

Victorie la 1 punct pentru CSU        

CSU Sibiu a pășit cu dreptul în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin și a reușit o victorie imensă pe terenul uneia dintre candidatele la titlul ediției din acest an, CSM CSU Oradea. Victoria este cu atât mai valoroasă cu cât a fost obținută în deplasare, într-o arenă de unde puține echipe pleacă cu o victorie.

Meciul a fost extrem de strâns pe întreaga sa durată. Orădenii au început solid, au condus aproape tot sfertul de debut și au încheiat primele 10 minute cu 3 puncte avantaj. În fruntea ofensivei sibiene, Capers a adus Sibiul pentru prima dată la conducere în debutul sfertului secund însă Milosevic și Mandache au pus punct după punct pe tabelă și au desprins Oradea la 8 puncte. Până pe final sibienii s-au apropiat la 3 puncte și erau conduși la pauza mare cu 37-34. Elevii lui Cristian Achim s-au distanțat în sfertul trei și mai mult, chiar la 10 puncte, și au intrat în ultimul sfert cu un avantaj destul de confortabil de 6 puncte. Diferența s-a înjumătățit după un coș de trei realizat de Laser iar Riley a apropiat Sibiul la 1 singur punct. În următoarea fază, americanul a ratat o liberă, a făcut recuperarea ofensivă și a marcat două puncte iar Sibiul conducea când mai erau doar 6 minute de joc.

Orădenii s-au distanțat din nou la 6 puncte, 70-64 după o aruncare de trei puncte a lui Milosevic și au refăcut diferența la 72-66 după un jump-shot al lui Trotter. Din acest moment, Sibiul a pus stăpânire pe finalul de partidă. Cooper a marcat două puncte dar a ratat libera suplimentară. Valeika face fault ofensiv și mingea ajunge din nou la sibieni, însă Paliciuc ratează aruncarea de trei. Se cere time-out iar imediat după revenirea în teren Laser îngroapă o nouă treiță și Oradea avea un avantaj minim cu 50 de secunde înainte de final. Capers îl faultează pe Mandache însă, surprinzător, acesta ratează ambele libere. Pratt recuperează a doua aruncare, pornește atacul Sibiului dar Capers ratează aruncarea. Același Pratt face și recuperarea ofensivă dar este faultat pe aruncare. Față de Mandache, Pratt își înscrie ambele libere iar ultimele secunde sunt insuficiente pentru orădeni, care se văd învinși pe teren propriu, chiar în prima etapă.

 

Cei mai buni marcatori ai Sibiului au fost: Capers 24 (3 x 3), Laser 16 (2 x 3), Pratt 13 (1 x 3), Riley 10, Cooper 8, Paliciuc 2. Pratt a fost foarte aproape de un triple double după ce a reușit 13 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive.

Pentru Oradea s-au remarcat Milosevic 16, Pasalic 15 și Mandache 13.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Bravo, uai! Cu o tar' di noroc, da' doar si norocu' tane cu ai buni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus