Miercuri,
01.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

V-ați asigurat casa? Asiguratorii vin la Sibiu să explice de ce e important

V-ați asigurat casa? Asiguratorii vin la Sibiu să explice de ce e important

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară și cei ai societăților de asigurare vor veni la Sibiu pentru a explica de ce nu amenzile, ci informația corectă vor determina proprietarii de locuințe să și le asigure.

Reprezentanții ASF și cei ai PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) se vor întâlni cu reprezentanții Primăriei și cu sibienii vineri dimineața, de la ora 09:30, în sala de ședințe a Consiliului local Sibiu. Discuțiile sunt programate în cadrul unei campanii naționale de informare, necesară din punctul de vedere al autorităților, din moment ce mai bine de 80% din locuințe nu sunt asigurate. ”Este fundamental ca publicul să cunoască şi să înţeleagă în mod real produsele şi serviciile de pe piaţa financiară non-bancară şi să fie conştienţi de importanţa acestora. Suntem preocupaţi de creşterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuinţe şi cred că parteneriatul cu PAID are un rol important în atingerea acestui deziderat”, este de părere preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Alături de autorități, vor fi prezenți membrii PAID, o societate formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință. ”Peste 80% din locuințele din România sunt în acest moment neasigurate, în contextul în care este un lucru cunoscut că țara noastră are o largă expunere la riscuri precum cele acoperite prin PAD – cutremur, inundații și alunecări de teren. Din cei peste 7 ani de funcționare a PAID am învățat că nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci înțelegerea necesității acestui produs. Acesta este, de altfel, rolul caravanei pe care o derulăm împreună cu ASF: vom fi timp de o săptămână în țară oferind informațiile de care primăriile și proprietarii de locuințe au nevoie pentru a înțelege cum îi poate ajuta o asigurare obligatorie de locuință, la nevoie”, declară Nicoleta Radu, director general PAID.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Odin

Acum 5 ani

Normal că vin la aici. Ceea ce asigura PAID sunt sanse minime sa se intample la Sibiu. Daca era asa de buna si avantajoasa pentru noi, clienti in general, nu se facea obligatorie prin lege ci investeau companiile milioane de euro in promovare si aburirea consumatorului asa cum se practica la alte tipuri de asigurari.
Raspunde

sa stim si noi

Acum 5 ani

Stiti ca daca va cade un avion pe casa, nu sunteti despagubit ca nu e cauza naturala???? Si nu e nici de la vecini....
Raspunde

io de la tara

Acum 5 ani

PAD- o asigurare obligatorie pentru dezastre naturale cu probabilitate foarte mica in zona Sibiului. In loc sa ne folosim banii pentru o asigurare care sa acopera riscurile care chiar exista(distrugeri provocate de furtuna, vant puternic, foc) ii risipim platind o asigurare inutila....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus