Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Proiect Grădinița nr. 19: importanța cărților în dezvoltarea armonioasă a copiilor

Proiect Grădinița nr. 19: importanța cărților în dezvoltarea armonioasă a copiilor

Grădinița nr. 19 din Sibiu desfășoară proiectul educațional „Pe aripi de basm” în parteneriat cu mai multe instituții, printre care și o asociație din Franța. Ieri, de la ora 16:00, a avut loc deschiderea festivă a proiectului pentru care cei mici s-au pregătit de zile bune cu o serbare. Prin acest proiect s-a evidențiat importanța lecturii de la cele mai fragede vârste, acesta fiind un factor decisiv în dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Părinții au asistat la o prezentare pregătită de educatoarele grădiniței, luând cuvântul și Lydia Bloch, un voluntar de 84 de ani, venit special din Franța. „Aduceți-vă aminte cum eram noi când eram mici și ne spuneau povești părinții noștri, cât de fericiți eram și cât de bine adormeam cu gândul la personajele noastre preferate. Rolul basmelor, în viața celor mici, este unul foarte important. Iar citindu-le, informațiile ajung la ei, dezvoltându-și astfel afectivitatea. Chiar dacă nu ne permitem să le cumpărăm cărți copiilor, putem să împrumutăm de la bibliotecă. E important să fie un citit activ, în care să se implice și copiii, să se uite la imagini, în timp ce noi citim propriu zis”, a spus una dintre educatoare.

gradinita 19 proiect carti (3)

Și Lydia Bloch a luat cuvântul, explicându-le părinților cât de importante sunt cărțile. „Toată viața m-a interesat lumea copiilor, iar acum, la bătrânețe fac voluntariat. Jocul este maniera prin care cei mici învață și de aceea pentru ei jocul este serios. Copiii ar trebui să vă vadă că citiți. Fie că este o revistă sau un ziar. Ei trebuie să știe că așa este normal și să pătrundă în lumea voastră”, spune Lydia Bloch.

Copilașii au pus în scenă o variantă adaptată a poveștii „Croitarașul cel viteaz”. Fiecare a intrat în rolul personajului, costumându-se în uriași, împărați, regine sau altele. Aplauzele părinților au confirmat reușita scenetei, iar copiii au avut parte de o surpriză. Mai multe personaje din cadrul teatrului de păpuși au venit să se joace cu ei, și totodată, să le arate părinților cât e de simplu să intre în lumea celor mici.

Lydia Bloch gradinita 19 proiect carti (2)

„Proiectul pe care îl propunem reprezintă încercarea de a reda cărţii locul cuvenit, de a educa preșcolarii și școlarii mici în spiritul prețuirii acesteia. Cartea oferă satisfacţii nebănuite şi contribuie la formarea personalităţii şi comportamentului celui care o citeşte”, spune directoarea grădiniței, Anca Maria Igna.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Inspectoratul Școlar al Județului Argeş, CJRAE Argeş și Asociaţia Grădinitsa din Franţa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus