Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
-1°C

Relațiile interetnice din Transilvania. Într-o expoziție cu peste 100 de piese de patrimoniu

Relațiile interetnice din Transilvania. Într-o expoziție cu peste 100 de piese de patrimoniu

În perioada 22 octombrie - 12 noiembrie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu, în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal organizează expoziția ,,Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”. În cadrul expoziției sunt prezentate peste 100 de piese de patrimoniu – textile și ceramice din colecțiile celor două muzee mai sus menționate.

„O bună parte dintre piesele expuse în expoziție au o vechime care depășește 4 secole. La fel, sau poate chiar mai mult, ca în alte zone alei Europei, Transilvania a găzduit din cele mai vechi timpuri un amalgam de populații, toate punându-și amprenta asupra istoriei și evoluției zonei, cu ecouri până în ceea ce vedem și cunoaștem astăzi. Expoziția Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure” este una dedicată nu marilor evenimente și personalități, ci vieții cotidiene a omului de rând. De aceea din multitudinea de abordări posibile s-a ales o abordare la nivel micro-istoric și etnografic, concentrată pe elementele care au definit spațiul săsesc familiar al ultimelor secole, de la spațiul casnic, la cel rural și urban”, a declarat dr. George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Expoziția va fi organizată în Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21) și va fi vernisată duminică, 22 octombrie 2017 la ora 11.30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Ie,ie, shtim shi noroi cum-i cu "convietzuirea"! Ai lor stăteau in palate shi p-ai noshti ii hinghereau ca pa hotzii ai de cai...De muncit munceau ai noshti ca de, pantru munca-s oamini facutz anume, iar ei belfareau cum belfaresc shi az'. Ai nosht'i ereau luatz cu arcanu la oashte shi, in ast timp ei ne siluiau muierile, le făceau slujnice shi ne lăsau pruncii far' de bucatura la gura...
Raspunde

Time

Acum 5 ani

Bun dragi romani, v-am asuprit, dar a trecut un secol de la o mare, anumita unire, democratie de 28 ani, de ce in pul@ mea nu sunteti in stare de o autostrada macar? Acum cine va mai asupreste ?!? Sau aveti putin mai mult decat e convenabil si destul de confortabil, genetica de tigani in voi ? Para malaiata pica in gura lui Natafleata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus