Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-4°C

Revoluția lui Onea

22 Octombrie 2017 23:17

O firmă din Sibiu a ajuns până în Târnava, în căutarea unor oameni dispuși să lucreze într-o fabrică. 2000 de lei plus bonuri de masă. Transport gratuit, asigurat din mijlocul comunei. Și înapoi.

Cazuri de acest gen s-au petrecut în mai multe localități din județ. În multe cazuri, campaniile au avut succes. În altele… După două, trei luni autocarele mergeau pentru doi, trei muncitori. Și n-au mai venit. Restul au preferat munca cu ziua. Adică un fel de ”freelance” de la țară. Mai cosim o zi, două stăm. Mai mergem la cules de cartofi. Trei le bem. Mai o clacă la pus țigle. Alte trei, pauză. Ce rost are să muncești pentru o mie - două de lei, când îți vin acasă, fără să faci nimic, peste 500?

Această logică e încurajată de exemplu, de primarul din Laslea. Onea, după numele mare, spune că o statistică privind venitul minim garantat este nazistă. În opinia lui, sunt oameni care muncesc și alții care sunt făcuți de Dumnezeu doar să existe. Eventual să și voteze. Măcar o dată la patru ani. Forța divină e de vină pentru creația lor, iar el, primarul Onea, e trimis de Duhul Sfânt să aibă grijă de ei. Și nu vorbim aici de bătrâni prinși de vremuri de mult apuse pe la cooperative și lăsați fără pensie. Vorbim de oameni care cel puțin teoretic ar fi în stare de ceva.

Un alt primar a făcut un proiect pe fonduri europene pentru a-i învăța pe oameni carte. Atât măcar cât să scrie și să citească bine. Cinci clase. Minimul cerut pentru un muncitor în curs de calificare la locul de muncă. Chiar dacă proiectul va fi implementat, mă îndoiesc sincer de succesul lui. De un succes în masă. Dar chiar și 10% va însemna ceva pentru o localitate unde într-o anume comunitate s-a instaurat blazarea de secole.

Pe de altă parte, dacă primarul Onea are dreptate? Un om angajat are salariu. Un salariu va aduce pretenții mai mari. Mai mari decât salariul. În plus, siguranța unui salariu va aduce un credit. Un credit aduce nevoia unui salariu și mai mare, pentru a rămâne ceva pe lângă rată. Pentru un salariu mai mare trebuie mai multă muncă. Așadar, unde ajungem în ritmul ăsta?

În Laslea, așadar, sunt vreo 200 de filosofi care uneltesc împotriva orânduirii capitaliste. Sub protecția primarului.

La naiba cu creditele, salariile, chiriile, hainele, mașinile, televizoarele! Vrem să trăim liberi! Vrem să facem parte din categoria oamenilor lăsați pe pământ doar să existe!

Onea – Președinte!

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Odin

Acum 3 ani

Multumim PSD prima generatie care putea intelege ce inseamna sa traiesti responsabil de tine si societatea in care vrei sa traiesti a fost transformata intr-o patura de paraziti. Urmeaza plozi lor analfabeti si narcisisti... A reinceput loteria vizelor!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

No-ape, dac' cashu-i moka...
Raspunde

Helloween

Acum 3 ani

Oooooo, da, Aline! Este 100% adevarat si dureros. In vara lui 2016 am fost in campanie la Laslea. Toti, dar toti, romanii s-au plans de minoritari. Sau macar de unii dintre ei. Si cerinta tuturor a fost ca primarul sa NU le mai dea ajutoare sociale! Pentru ca inafara inactivitatii oficiale - minoritarii sunt foarte activi! Aproape toate casele sasesti din Roandola (iti recomand sa le vizitezi - sunt super) au fost sparte de minoritari. Inafara de astea - cele uzuale - amenintari, violuri, etc... Deci baronizarea Romaniei functioneaza pana in cel mai ascuns cotlon. Ajutoare sociale contra voturi!
Raspunde

...

Acum 3 ani

nu le mai spune minoritari. spune-le tigani.
Raspunde

Helloween

Acum 3 ani

Apai imi da cioaba cu CNCD-ul im cap! Si are CNCD mai mare si mai greu decat gusha... :-)
Raspunde

Prosti,'da multi

Acum 3 ani

Chiar daca pare "nazist", nemunca trebuie pedepsita; cum? nu stiu exact, dar in cazuri extreme (asa cum este Romania in momentul de fata) trebuiesc luate decizii extreme. Eu as opta pentru cantine sociale, aprovizionate din cantitatiile imense de alimente la pragul expirarii, din magazinele alimentare. Ajutorul social financiar trebuie taiat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus