Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Simulare de cutremur urmat de incendiu, la Colegiul Național Brukenthal

Simulare de cutremur urmat de incendiu, la Colegiul Național Brukenthal

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va desfășura un exercițiu privind intervenția în cazul producerii unui cutremur urmat de incendiu la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, joi, 26 octombrie, începând cu ora 11.00.

Conform scenariului, în urma producerii unui cutremur care afectează clădirea liceului, izbucnește un incendiu din cauza unui scurtcircuit electric la laboratorul de informatică, cu pericol de extindere la celelalte clase, în interiorul clădirii fiind surprinşi mai mulți elevi, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Pompierii din cadrul Detașamentului Sibiu se vor deplasa cu mai multe autospeciale de intervenție, acţionând ca într-o situaţie reală, pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase blocate în sălile de clasă, din cauza cutremurului, dar și a fumului dens. Totodată, ei vor simula intervenţia de stingere a incendiului, dar şi de acordare a primului-ajutor şi transportare la spital a victimelor.

Exerciţiul desfășurat va urmări atât antrenarea pompierilor în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acest obiectiv, cât şi a elevilor şi cadrelor didactice, în primele minute de la producerea situațiilor de urgență.

"Astfel de exerciţii de pregătire se desfăşoară, lunar, de către subunităţile de intervenţie din cadrul ISU Sibiu la obiectivele din raionul de intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire anual, având ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă", se mai aratn comunicatul amintit.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor prezentate vor participa forţe şi mijloace din cadrul ISU Sibiu, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, grupe de intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, echipaje ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, dar și echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Sibiu.

foto ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus