Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-12°C

Specialiști din 15 țări s-au întâlnit la ULBS, la două conferințe

Specialiști din 15 țări s-au întâlnit la ULBS, la două conferințe

În perioada 19 - 22 octombrie,, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a găzduit cea de-a opta ediție a „Balkan Region Conference on Engineering and Business Education (BRCEBE)” și cea de a 10-a ediție a „International Conference on Engineering and Business Education (ICEBE)” evenimente înscrise în calendarul manifestărilor științifice prezentat de ULBS și caracterizate printr-o îndelungată tradiție.

Alături de ULBS și Wismar University, în comitetele științifice și de organizare, au venit în parteneriat: Hebei GEO University, China, La Consolacion University - Philippines, Østfold University College, Fredrikstad - Norway, Cape Peninsula University of Technology, South Africa, Gujarat University of Technology, Ahmedabad - India, Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki - Greece.

Tema 2017, respectiv „Creating a mindset for growth and socio-economic development” a determinat înscrierea în conferință a unor lucrări ştiinţifice prezentate de specialişti de marcă din 15 ţări.

„Obiectivul major al acestor conferințe îl reprezintă prezentarea celor mai noi tendințe în domeniul educației în inginerie și management, precum și corelarea evoluției învățământului superior cu progresul mediului de afaceri, la nivel local, regional și global, în contextul unor schimbări imprevizibile și rapide”, spun reprezentanții ULBS.

În cadrul unor prezentări în plen sau în workshop-uri, nume prestigioase din domeniul managementului, educației în inginerie, au abordat subiecte care s-au bucurat de aprecierea unui public avizat și deschis la dezbaterea unor teme de interes pentru lumea academică sau pentru comunitatea de afaceri.

Lucrările Conferinței s-au desfășurat în spațiile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și au fost un punct de convergență științifică pentru cadrele universitare, doctoranzi, reprezentanți ai mediului de afaceri, studenți preocupați de temele propuse de organizatori.

„Oaspeții din Germania, China, Statele Unite, Polonia, Indonezia, Lituania, Irlanda, Irak, Slovacia, Italia, Grecia, Polonia, Kazakhstan, Norvegia au avut prilejul de a cunoaște valorile Sibiului, au schimbat idei și impresii, au găsit suport pentru a-și exprima punctele de vedere în fața unor profesioniști, au primit sugestii pentru rezolvarea unor probleme științifice de actualitate”, mai spun reprezentanții ULBS.

Conferința a reprezentat o oportunitate pentru participanții din mediul academic și socio-economic de a schimba idei, de a avea acces la informații de actualitate în domeniul ingineriei și managementului, de a pune bazele unor colaborări viitoare în domenii de interes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea cand spui, cu emfaza, Balkan, te gândești la ceva de importanta intergalactică?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus