Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Întâlnire între vânătorii din AJVPS și Poliție

Întâlnire între vânătorii din AJVPS și Poliție

În debutul sezonului de vânătoare la mistreți, conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a organizat o întâlnire între vânătorii din județ cu reprezentanții Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Sibiu. La evenimentul găzduit de Hotel Parc a participat și un reprezentant al Gărzii de Mediu Sibiu.

Scopul întâlnirii a fost informarea vânătorilor cu privire la ultimele noutăți legislative în domeniu, în special Legea 407/2006, Legea 259/2004 – R și Ordinul 353/2008.

”Întâlnirea a fost una foarte utilă pentru colegii noștri vânători, la ședință participând majoritatea celor implicați în organizarea vânătorilor, precum și paznicii de la Filiala Pescarilor, angajați care dețin arme. Ne-am dorit să aflăm direct de la partenerii noștri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție care sunt ultimele noutăți și cum putem colabora mai bine în viitor”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.
Conducerea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a vorbit despre obligațiile organizatorilor de vânătoare, obligațiile paznicilor de vânătoare, prezența câinilor fără stăpân pe raza fondurilor cinegetice și prevenirea braconajului.

Bogdan Lazăr, comisar al Gărzii de Mediu Sibiu, le-a atras atenția vânătorilor despre faptul că la sfârșitul partidelor de vânătoare, de multe ori, în urmă sunt lăsate gunoaie.

Conform graficului de desfășurare a sezonului de vânătoare 2017 – 2018, în perioada 14 octombrie – 31 decembrie este permisă vânătoarea la mistreți, iar din 26 noiembrie până pe 31 decembrie curent – la iepuri, în perioada 23 septembrie – 31 decembrie – la gâște și rațe, iar în 1 octombrie 2017 – 14 ianuarie 2018 – la fazani.

ajvps politie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

revoltatu'

Acum 6 ani

cata demagogie, braconierii intre ei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus