Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Tronsoanele din munți ale autostrăzii Sibiu – Pitești: 9 miliarde de lei

Tronsoanele din munți ale autostrăzii Sibiu – Pitești: 9 miliarde de lei

Pentru proiectarea și construcţia celor trei secţiuni de mijloc ale autostrăzii Sibiu – Piteşti se vor cheltui 9 miliarde de lei, susține Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectarea şi execuţia secţiunilor 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti va fi scoasă la licitație pentru 9 miliarde de lei, potrivit unui document al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prezentat de Economica.net.

Până în decembrie, CNAIR vrea să trimită spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru toate cele trei secţiuni, cuprinse între Boiţa şi Curtea de Argeş. Dacă pentru tronsoanele trei și patru documentaţia urmează să fie transmisă la ANAP până în luna noiembrie inclusiv, pentru secţiunea doi, paralelă cu DN 7, termenul este luna decembrie. Şi asta pentru că „este necesară o analiză de risc completă pentru evitarea oricărei interferenţe între construcţia secţiunii şi derularea traficului pe drumul paralel existent”, se arată în documentul CNAIR.

Secţiunile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost lansate la licitaţie încă din vară, iar data limită pentru depunerea ofertelor a fost trecută la sfârșitul lunii octombrie. Pentru construirea tronsoanelor 1 și 5, estimată la 2,6 miliarde de lei, au fost depuse în total 17 oferte. Au fost depuse nouă oferte pentru construcţia primei secțiuni, Sibiu – Boiţa (13,17 kilometri), în valoare de 765,83 milioane de lei, fără TVA. Pentru secţiunea Curtea de Argeş şi Piteşti (30,35 kilometri), valoarea contractului fiind de 1,834 miliarde de lei, fară TVA, au fost depuse nouă oferte.

 

Cele trei secţiuni sunt ce vor fi scoase la licitație:

Tronsonul 2 - Boiţa – Cornetu (34,44 kilometri)

Tronsonul 3 - Cornetu – Tigveni (35,30 kilometri)

Tronsonul 4 - Tigveni – Curtea de Argeş (9,8 kilometri)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Oltenia, taram de suflet

Acum 6 ani

Sa ne unim in sfarsit cu fratii ardeleni si sa-i salvam de atatea secole de asuprire a strainilor!!! Sa fim una in cuget si simtiri!
Raspunde

sey-than

Acum 6 ani

hahahahahhahahahahahahahahahha
Raspunde

a

Acum 6 ani

harta? unde o gasim? chiar si apoximativa? www. ...?
Raspunde

Ionica

Acum 6 ani

Chiar credeti ca angajatii pe baza de carnet de membru de partid , din Ministerul Transportului (din toate partidele) sunt ACUM in stare sa faca autostrada peste munti ? Nu vedeti cat chin este sa lege Sibiul de Budapesta :-) sau de Cluj ? Le trebuiesc 8 ani sa faca cate 15 km de autostrada la ses ... Nu pot sa termine 50 km in acelasi timp ... Faptul ca le fac mai inguste , cu materiale de slaba calitate , nu mai discut .
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

S-ar putea lucra pe cele 3 sectiuni la inceput doar pe 2 benzi pentru a termina in 24-36 luni soseaua asemeni unui drum expres (intre Curtea de Arges si Boita) si apoi se poate lucra in liniste la cealalta parte a drumului...poate asa avem o sansa sa ajungem mai repede la un consens si la realizarea proiectului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus