Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

În 24 de ore, vine sfârșitul lumii. Într-un spectacol, la Teatrul Gong

În 24 de ore, vine sfârșitul lumii. Într-un spectacol, la Teatrul Gong

Sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Acesta este subiectul în jurul căruia se învârte spectacolul de dans contemporan „Dorian”, ce va avea loc vineri, 10 noiembrie și sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Gong”.

Spectacolul pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Produs de Asociația Culturală Control N, acesta îl urmărește pe Dorian, un bărbat care își trăiește viața singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporație și pereții apartamentului său.

Pe 5 octombrie 2016, la ora 8:00, află că în 24 de ore va veni sfârșitul lumii. Hotărăște să își trăiască ultimele momente de viață închis în apartamentul său, trecând de la rutină la panică și ajungând până la liniște și acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert și un viitor apocaliptic. Construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea, spectacolul se constituie pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video va duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian. Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia și coregrafia spectacolului, regizorul Iulia Rugină, alături de Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu și Mizdan, proiecțiile multimedia, iar Mihai Dobre semnează muzica originală a spectacolului.

„Dorian” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii prin programul ACCES, 2016 și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Evenimentul de la Sibiu este prezentat în cadrul Programului Dialog prin Cultură al Teatrului „Gong”.

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Acest spectacol este recomandat tinerilor cu vârsta peste 10 ani.

Foto: Adi Bulboacă

-de Bianca Voșloban

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus