Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cât mai poate rezista un Hard Disk Drive ca produs?

Cât mai poate rezista un Hard Disk Drive ca produs?

Mutarea focusului de pe capacitatea de stocare, miniaturizarea eficientă și modificarea obiceiurilor de consum ale utilizatorilor ne fac să ne întrebăm dacă zilele clasicului Hard Disk Drive sunt numărate. Cei care au nevoie de cât mai mult spațiu spun că nu, alții îi contrazic. Vom analiza motivele pentru care un hard disk drive ar trebui să existe într-o singură formă: SSD rapid și suficient de spațios.

Totul se petrece în cloud

Aproximativ toți marii jucători în piața de hardware și software oferă soluții de stocare în cloud. Micro-soft, Google, Apple, Adobe și companiile care au pornit trendul, precum Dropbox, oferă atât variante gratuite de stocare, cât și contracost. Drept urmare, ce nevoie de stocare fizică există în rândul consu-matorilor atât timp cât fișierele pot fi accesate rapid de oriunde?

Limitele unui hard disk drive clasic

La o simplă căutare pe Google, puteți găsi imaginea unui hard disk drive de 5MB (da, mega!) de prin anii ’60 și spațiul pe care îl ocupa. Deși a scăzut enorm în dimensiuni și greutate, un hard disk drive este limitat de tehnologia pe care se bazează. De aceea, soluțiile de tip flash au devenit standardul device-urilor inteligente de azi.

Suntem în era Post-PC

Când Steve Jobs a luat cuvântul în martie 2010, cu ocazia lansării primului iPad, co-fondatorul Apple a vorbit despre epoca post-pc, în ideea că lucrurile pe care le facem pe un calculator pot fi realizate prin device-uri mai mici și mai portabile.

Șapte ani mai târziu, tabletele de astăzi pot îndeplini majoritatea sarcinilor pe care le facem pe un cal-culator. O diferență majoră pe care o veți vedea între cele două tipuri de produse este lipsa unui hard disk drive.

Foarte puține actualizări de hardware la nivel mondial

În trecut, un calculator era cumpărat cu planuri de a fi actualizat cu componente mai bune. Un procesor mai rapid, o placă video mai capabilă, mai mult RAM și, nu în ultimul rând, un hard disk drive mai încăpător. Astăzi, aceste calculatoare sunt rezervate doar profesioniștilor în grafică, video, audio și gaming. Utiliza-torul normal a îmbrățișat tehnologia miniaturizării și a adoptat soluții portabile.

Chiar și forma clasică de 3.5” și 2.5” a hard disk drive-urilor începe să devină un lucru mai puțin practicat decât în urmă cu câțiva ani. Prin apariția soluțiilor de stocare PCI Express, se pare că forma clasică a unui hard disk e menită dispariției. Așadar, sunt acestea suficiente motive ca onorabilul hard disk drive să devină istorie? Te lăsăm pe tine să decizi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1599

Comentarii

1 comentarii

Gruia

Acum 6 ani

FOCUS s.n. 1. Bacterii, localizate cel mai adesea în gură și faringe, care răspândesc în sânge focare de infecție. 2. Focar, la lentile și oglinzi. [Cf. germ. Fokus, fr. focus].
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus