Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

În fața lui Klaus Iohannis, Sibiului i-a fost decernat premiul de Excelență în Turism

În fața lui Klaus Iohannis, Sibiului i-a fost decernat premiul de Excelență în Turism

Municipiului Sibiu i-a fost decernat premiul pentru Excelență în Turism, în cadrul Galei Asociației municipiilor din România, eveniment patronat de președintele țării, Klaus Iohannis. Acesta a atras atenția asupra necesității descentralizării și a investițiilor necesare în infrastructura de transport.

Zeci de primari ale celor mai importante orașe din România au participat, luni seara, la prima ediție a Galei Asociației municipiilor, eveniment organizat în Capitală și în cadrul căruia zece dintre localitățile urbane au fost premiate pentru reușitele din tot atâtea domenii de interes pentru administrațiile locale: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare și transparență.

Iohannis: descentralizare și transport

Invitatul de onoare al evenimentului a fost președintele Klaus Iohannis, fostul primar al Sibiului, care a vorbit în special despre faptul că descentralizarea nu mai poate fi amânată. „Acum, după 10 ani de apartenență la Uniunea Europeană, cred că suntem cu toții conștienți că nu mai poate fi amânată o reformă administrativ-teritorială. Fără îndoială, aceasta este singura soluție pentru diminuarea decalajelor de dezvoltare între regiuni și singura prin care se poate asigura armonizarea economică și socială între acestea“, a declarat Klaus Iohannis. Fostul primar a vorbit și despre lacunele infrastructurii de transport, blocată la stadiul de planuri. „Infrastructura de transport rămâne de multe ori restanță care performează doar pe hârtie, în studii de fezabilitate sau în hărți frumos colorate. De aceea, trebuie făcute serioase eforturi în această direcție, pentru că de aceste lucrări depinde, în definitiv, calitatea vieții oamenilor“, a mai afirmat fostul primar al Sibiului.

Fodor: 2019 va da un nou impuls Sibiului

Din cele zece premii acordate în seara zilei de luni, cel pentru Excelență în Turism i-a revenit Sibiului. „Mă bucur fiindcă Sibiul este cu adevărat o destinaţie de top. Mă bucur şi pentru că este un semnal clar că românii au descoperit că în ţara noastră ne putem petrece concediul în mod plăcut, că avem elemente culturale atractive şi patrimoniu valoros. Pentru Sibiu, faptul că vom fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019 va da un nou impuls turismului“, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la decernarea premiului.

Lista premiilor

Excelența în educație – Municipiul Suceava Excelența în sănătate – Municipiul Craiova Excelența în transport public – Municipiul Alba Iulia

Excelența în iluminat public – Municipiul Brăila Excelența în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu Excelența în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu-Mare Excelența în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui

Excelența în promovarea turismului- Municipiul Sibiu Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj- Napoca Excelența în transparență – Municipiul Roman

Sursa foto: Asociația municipiilor din România

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, asta-i de rasu-plansul!...
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

bucuresti nimic?nu-i municipiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus