Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Se modifică poziționarea unor secții ale Spitalului Județean

07 Noiembrie 2017 16:42

Se modifică poziționarea unor secții ale Spitalului Județean

Spitalul Județean anunță modificarea unor secții clinice. Astfel, compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie II, iar în spațiul eliberat va fi amenajat un punct de lucru farmaceutic pentru prepararea soluțiilor citostatice precum și saloanele necesare pentru spitalizarea de zi a Secției de Hematologie.

Conform reprezentanților Spitalului, aceste modificări au survenit din dorința de a oferi permanent cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți, dar și pentru condițiile de lucru ale personalului medical.

Astfel, conform Anexei 13 punctul B1 din ORDINUL nr. 245/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Sibiu Programul naţional de oncologie - Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului.

În acest sens, se va amenaja un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale si oncologie, fapt care conduce la câteva schimbări în organizarea unor secții/compartimente, după cum urmează:

- compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În perimetrul eliberat la parterul clădirii medicale vor amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi - Secția Clinică Hematologie;

- Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM) ca fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

Managerul Spitalului Județean, Cornel Benchea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că până la finalul acestui an modificările vor fi realizate în totalitate. „Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluții citostatice este o chestiune deosebit de importantă și nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean. Tocmai de aceea am identificat această posibilitate de a amplasa un punct de lucru farmaceutic la parterul Secției Clinice Oncologie în locul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție, care va fi relocat într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Obstetrică Ginecologie II. Mulțumim atât acestei secții (n.a. - Obstetrică Ginecologie II) cât și Compartimentului de Diabet respectiv Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale și Compartimentului de Citologie pentru că au dat dovadă de înțelegere și ne-au sprijinit în acest demers, acceptând soluțiile identificate și relocarea în alte spații”, spune managerul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus