Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Se modifică poziționarea unor secții ale Spitalului Județean

Se modifică poziționarea unor secții ale Spitalului Județean

Spitalul Județean anunță modificarea unor secții clinice. Astfel, compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie II, iar în spațiul eliberat va fi amenajat un punct de lucru farmaceutic pentru prepararea soluțiilor citostatice precum și saloanele necesare pentru spitalizarea de zi a Secției de Hematologie.

Conform reprezentanților Spitalului, aceste modificări au survenit din dorința de a oferi permanent cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți, dar și pentru condițiile de lucru ale personalului medical.

Astfel, conform Anexei 13 punctul B1 din ORDINUL nr. 245/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Sibiu Programul naţional de oncologie - Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului.

În acest sens, se va amenaja un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale si oncologie, fapt care conduce la câteva schimbări în organizarea unor secții/compartimente, după cum urmează:

- compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În perimetrul eliberat la parterul clădirii medicale vor amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi - Secția Clinică Hematologie;

- Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM) ca fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

Managerul Spitalului Județean, Cornel Benchea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că până la finalul acestui an modificările vor fi realizate în totalitate. „Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluții citostatice este o chestiune deosebit de importantă și nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean. Tocmai de aceea am identificat această posibilitate de a amplasa un punct de lucru farmaceutic la parterul Secției Clinice Oncologie în locul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție, care va fi relocat într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Obstetrică Ginecologie II. Mulțumim atât acestei secții (n.a. - Obstetrică Ginecologie II) cât și Compartimentului de Diabet respectiv Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale și Compartimentului de Citologie pentru că au dat dovadă de înțelegere și ne-au sprijinit în acest demers, acceptând soluțiile identificate și relocarea în alte spații”, spune managerul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus