Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Rășinăreanul care a văzut jumătate din America. Și a venit cu bani acasă

Rășinăreanul care a văzut jumătate din America. Și a venit cu bani acasă

La 21 de ani ai săi, un rășinărean se poate mândri că a văzut aproape jumătate din America. Cum nu s-a dat niciodată înapoi de la muncă, dar nici de la învățat, Vlad-Adrian Lukacs a venit la facultate în Sibiu. Auzind că poate să plece în timpul verii în America, nu a stat pe gânduri și a zis da. Însă, după nici două luni a fost concediat și s-a întors acasă. Cu toate acestea, nu a renunțat și, vara următoare, a încercat din nou. Și, de data asta, a fost cu noroc. Și cu bani. Mulți bani.

Vlad-Adrian Lukacs are 21 de ani și este din Rășinari. Este student la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului în anul trei și lucrează ca ospătar de vreo șase. După terminarea anul I și-a zis că trebuie să încerce experiența „Work and Travel” și așa a făcut.

vlad adrian Lukacs 2

Deși nu a avut parte de lucruri pozitive, nimic nu l-a împiedicat să meargă și în al doilea an. Și bine a făcut, căci s-a întors mai bogat. Și nu în cifre, ci în amintiri. A văzut locuri pe care le-a văzut doar în filme și nu și-a fi permis vreodată să facă mai mult decât să se gândească la ele.

Accentul americanilor, cel mai mare șoc

După ce și-a luat viza în primul an, și s-a văzut în statul Maine, în Ogunquit, cel mai mare șoc pentru el a fost accentul pe care îl aveau americanii. Deși știa bine engleza, i-a luat ceva timp până s-a obişnuit. Însă, până să o facă, a fost concediat și s-a întors acasă.

„A fost o experienţă plăcută până în momentul când şefa a început să ne concedieze, rând pe rând, fără niciun fel de motiv. Am fost concediat la sfârşitul lunii iulie, însă mulţi dintre colegii mei români au fost concediaţi înaintea mea. Am început căutarea unui loc de muncă în oraşul în care am fost, însă nu am avut nici o şansă în mijlocul verii. Mi-am luat inima-n dinţi şi am plecat spre Chicago, cu gândul de a începe din nou, acel <<vis american>>. Însă, nu a fost aşa. Nu mi-am găsit nici un job timp de două săptămâni, aşa că am decis să plec acasă”, povestește tânărul.
vlad adrian Lukacs 1

În România ar fi câştigat banii în doi ani

Cu toate acestea, încă spera la experienţa americană la care toată lumea visează. Așa că, în următorul an, și-a luat inima în dinți și iubita de mână și au plecat împreună în America. După patru luni de muncă solicitantă „au luat” pulsul marilor orașe.

„Am vizitat Washington DC, Atlantic City, Philadelphia, Cascada Niagara, magnificul New York şi, în cele din urmă, Chicago. Cel mai mare impact asupra mea, l-a avut New York-ul. Diferenţele sunt imense între americani şi români, atât culturale, cât şi gastronomice, însă cele mai mari diferenţe sunt cele de gândire. Nu credeam vreodată că o să ajung să văd în realitate cascada Niagara, şi New York-ul aşa cum îl vedeam în filme. Totul e real, minunat, şi fiecare dintre noi ar trebui să aibă ocazia, măcar o dată în viaţă, să păşească pe aceste meleaguri. Încă o experienţă pe care nu credeam că o să o încerc vreodată a fost skydiving-ul”, spune Vlad-Adrian.
Tânărul este de părere că fiecare student ar trebui să meargă măcar o dată cu „Work and trevel”, catalogând experienţa drept „cea mai faină din studenție”.

Vlad-Adrian Luckacs

Și când spune asta se referă atât la locurile pe care ai ocazia să le vezi, cât și la banii pe care îi poți câştiga acolo.

„Pot spune că am câştigat foarte, foarte bine. Într-adevăr, am muncit cam 13-14 ore în fiecare zi, cu o singură zi liberă pe săptămână, dar tot efortul a meritat. Am reuşit să vizitez foarte multe locuri şi să mă distrez cu adevărat. Da, m-am întors acasă cu bani, bani pe care aş fi reuşit să îi fac în România, poate în doi ani”.
vlad adrian Lukacs

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

sibian100%

Acum 5 ani

Asta da stire,nu avem ce sa mai scriem.Mai bine scriati despre toti rasinarenii ca sunt avari,lacomi,pun pe primul loc avutia si nu omenia!
Raspunde

MC.D

Acum 5 ani

..daca muncesti 12-14 ore pe zi, castigi bani frumosi , dar cu sudoare si nu in Romania...stie el de ce s-a intors la patria mama...traiasca...
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Madalino, asta te-o mintit. O vast o parte din SUA, si tie ti-o povestit de America. Jumatatea ailalta, pana la Ushuaia, ii mai mare o tzara.
Raspunde

KJF

Acum 5 ani

Ce-a vazut acest tinar, nu reprezinta nici 5% din America. Nu-ti ajunge o viata de om sa vezi toata America la distantele pe care le au. Eu am fost de 5X in SUA, de fiecare data in alte locatii, insa nici prin cap mi-ar trece sa spun ca as fi vazut jumatate din America.
Raspunde

...

Acum 5 ani

e doar o expresie. iti trebuie o viata de om sa vezi romanaia. zic sa o vezi nu sa o privesti.
Raspunde

el

Acum 5 ani

Ei, tot mai buna.i branza de la Rasinari, de aia s.a intors acasa!
Raspunde

Zexe

Acum 5 ani

Pute a telemea cu aracet prin monitor!
Raspunde

alt cititor

Acum 5 ani

Pai daca a muncit 13-14 ore pe zi cum a reusit sa se plimbe peste tot in America? Numa daca muncea 2-3 zile pe saptamana... Si lasa ca nu curg banii la robinet acolo.... cre k face reclama la work and travel... or ramas fara clienti... baaa da ce-o facut acolo in 2 luni de o venit cu caru de bani? ...... asta e... daca mananci telemea stricata.....
Raspunde

Nick

Acum 5 ani

Ba nu imi vine sa cred ce rai sunteti , de asta în românia merge prost din cauza unora ca voi , doar criticați si dati vina pe altii, mie scârbă de voi !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus