Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

N-ar trebui să lăsăm vremea urâtă să ne țină în casă, când Sibiul este plin de evenimente precum competiții sportive, piese de teatru, festivalul Ars Hungarica și multe alte evenimente adresate tuturor vârstelor.

Vineri, 10 noiembrie

Susținătorii echipei galben-albastră, BC CSU Sibiu, sunt așteptați la Sala Transilvania, la ora 19:00, să-și susțină echipa favorită la meciul împotriva echipei BC Timba Timișoara.

baschet CSU - Cluj octombrie 2017 (19)

Cei care nu au ajuns încă la Festivalul Ars HUNGARICA, evenimentul care prezintă cultura maghiară, mai au încă timp în acest weekend să facă cunoștință cu patrimoniul și tradițiile maghiare. Mai jos, vă prezentăm programul complet de astăzi:

10.00 – Teatru de păpuși – Marionetele din Cluj: Regele Mátyás merge la furat / Sala mică Thalia 16,00 – Deschidere Fórum – Festivaluri maghiare din Transilvania – public țintă și politici culturale / Pavilonul Multicultural Muzeul Astra 17,00 – Prezentare de carte – Hargita Szász: 365 / Biblioteca Habitus 19,00 – Spectacol literar-muzical – Gyulay Zsuzsanna & Strófa Trió: ARANYHÍD / Librăria Habitus 21,00 – Concert – Kozma Orsi Quartett: Prints Of 10 Years / Atrium (Intrarea 15 lei sau Tichet Festival cu rezervarea locurilor la numărul de telefon: 0723.287486).

ars hungarica (2)

La Sala Thalia începe „Sibiu Jazz Competition”, ce va ține tot weekend-ul. Pentru prima oară are loc separat de Festivalul de Jazz. Începând cu ora 19:00, publicul poate asculta formații noi de jazz din țări precum Belgia, Italia, Luxemburg, Polonia, Rusia, Ungaria sau Turcia. Cei care vor interpreta vineri sunt: Bianca Olteanu Quartet (RO), Yuliya Perminova (RU), Mario Rafael Trio (HU), Pasquale Mandia Trio (IT), Well in Case (IT).

La Teatrul Gong va avea loc spectacolul de dans contemporan „Dorian”, recomandat tinerilor cu vârsta peste 10 ani. Acesta va începe la ora 19:00 și are ca subiect un bărbat care este pus față-n față cu vestea că sfârșitul lumii va veni în 24 de ore.

Foto_Adi Bulboaca_7 Dorian

În cadrul Mozaic Jazz Festival, care se va termina duminică, publicul va putea asculta artiști internaționali consacrați, proiecte inedite, dar și artiști români. Prețul unui bilet este de 70 lei/zi și 160 lei /abonament. Va începe la ora 19:00 cu reprezentația lui Isfar Sarabski, iar la 20:30 vor cânta Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble.

Sâmbătă, 11 noiembrie

În localitatea Cristian, Asociația My Transilvania va pune la cale un brunch de iarnă cu tema „Slănină și ceapă”. Acesta va începe de la ora 11:00 și se va încheia după-masa.

Micile afaceri Transilvanian brunch (8)

La Teatrul Gong, vor avea loc ateliere de creat povești pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, de la ora 10:00 și 12:00. Tot aici, de la ora 11:00, se va desfășura „Magia baloanelor de săpun”, cu Iulia Benze și Kurt Murray, recomandat copiilor peste trei ani. De la ora 18:00, cei mici dar și cei mari vor putea fi prezenți la spectacolul „Scamatorii”, care este o adaptare după „Ocolul infinitului mic pornind de la nimic”, de Marin Sorescu. Spectacolul de dans contemporan „Dorian” se va repeta și în această seară, de la ora 19:00.

La Biblioteca Astra, în Sala Festivă, iubitorii de teatru vor putea vedea „Oscar și Buni Roz”, o poveste emoționantă scrisă de Eric Emmanuel Schmitt. Spectacolul începe la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 15/10 lei. Programul festivalului Mozaic Jazz din această zi este:

-ora 19:00 - Mn’JAM Experiment, -ora 20:45 - Steve Coleman and Five Elements.

A treia ediție a Campionatului Național Powerlifting se va desfășura la Shopping City Sibiu, începând cu ora 13:00. Sunt așteptați în jur de 70 de sportivi bine pregătiți, la toate categoriile de vârstă și greutate, atât masculine, cât și feminine.

Duminică, 12 noiembrie

Este ultima zi a festivalului Ars HUNGARICA. Programul acestei zile: 1:00 – Concert – Kájoni Consort: Mandolina și Biblia mea / Biserica Reformată; 12:30 – Concert – Medve Sándor & Brita Leutert: De la muzica barocă până la jazz / Biserica Romano Catolică Sf. Treime; 19:00 – Concert – Falusi Mariann & Sárik Péter: Viața e frumoasă cu jazz / Teatrul Gong; 21:00 – Clubbing – DJ Smoothnoise / Faust Cafe und Disko.

La Teatrul GONG, de la ora 18:00 se repetă spectacolul „Scamatorii”, în care animația este la ea acasă. Prețul biletului este de 7 lei.

Campionatul Național de Powerlifting continuă și în această zi. Iubitorii de sport sunt așteptați să susțină sportivii participanți, începând cu ora 13:00.

sibiu jazz festival

Sibiu Jazz Competition se încheie în această duminică. Programul ultimei seri a competiției desfășurate la Sala Thalia, începând cu ora 19:00 este: Gottfried di Franco 5et (BE), Bija (IT), Pol Belardi's Force (LU), Big Band Gaio - 35 de ani. Seara se va încheia cu Gala de Premiere. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival, se încheie în această zi. Cei care vor performa în ultima seară sunt: de la ora 19:00-Arcuș Trio, iar de la ora 20:45- Olli Hirvonen.

La Biblioteca Astra, în Sala Festivă, de la ora 19:00, se joacă piesa de teatru „Necunoscuta Cunoscută”, care prezintă un cuplu aflat la sfârșitul relației încercând să-și dea seama cum au ajuns în acest punct. Prețul unui bilet este de 15/10 lei.

-de Bianca Voșloban

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Ionut Vl

Acum 6 ani

Mergem anapoi an valcea pa wekend ca aici nu ai ce face din pacate ne antoarcem luni
Raspunde

...

Acum 6 ani

bine zis, din pacate. n-ai putea sa stai acolo si saptamana viitoare? si tot asa....
Raspunde

Nicoleta Corfeanu

Acum 6 ani

Mergem la Obor, locul indragit al sibienilor sa servim cu familiile indragitii mici dupa ce facem cumparaturile din piata Obor la cel mai bun raport pret calitate. Piata Obor- locul de suflet al sibianului. De la sibieni pentru sibieni.
Raspunde

...

Acum 6 ani

nu credeam ca mergi asa departe. as fi facut pariu ca te opresti pe trotuar in fata la wenglor sa-ti oferi serviciile: normal, oral, etc
Raspunde

Ionut Vl

Acum 6 ani

Antradevar acolo sunt cei m-ai buni micii din sibiu anpreuna cu ciorba de burta de la kontiky an rest nu merita sa cauti
Raspunde

Sibiul oras oltenesc

Acum 6 ani

Hipstereli tipice neterminatilor sibieni cu barbita si virgini. Evenimente de proasta calitate si extrem de scumpe. Noi, cei veniti aici, preferam sa iesim in cluburile sibiene, sa cheltuim sute de euro si sa mergem acasa cu toate coarfele sibiene ahtiate dupa gat adanc pe bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus