Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Să ai ouă la masă va deveni în curând un moft. Cele bio se vând cu un leu

Să ai ouă la masă va deveni în curând un moft. Cele bio se vând cu un leu

Ouăle se scumpesc tot mai tare de la o lună la alta. Dacă la momentul actual în supermarketuri se mai găsesc și cu 70 de bani/bucată, la piață producătorii le dau deja cu un leu.

În funcție de locul din care alegi să îți faci cumpărăturile, șocul la vederea prețului variază. Supermarketurile păstrează un preț apropiat de cel vechi, astfel că ouăle se vând cu 70 de bani. Pentru cei care caută totuși alimente bio și merg, spre exemplu, în Piața Huet, la Vinerea Verde, prețul este și mai mare – un leu pe ou.

„Acum le dăm cu un leu. Până acum le dădeam cu 70-80 de bani. S-au scumpit peste tot și la alimentară se dau cu 90 de bani. Noi le dăm cu zece bani mai mult. Toate alimentele s-au scumpit și noi trebuie să avem grijă de propriile venituri, așa că am crescut și noi prețurile”, spune Maria Dragoman, vânzătoare la Piața Verde.

„Vai de mine, în unele locuri se vând ouăle și cu mai mult de un leu. Ce să facem? Și noi trebuie să scumpim și să trăim, nu? La noi tot e mai bine pentru că nu avem multe ouă și nu consumăm chiar așa mult cu ele. Oamenii vin în continuare să cumpere, la fel de mult. Norocul nostru e că venim de cinci ani aici și avem clienți fideli. Vara trecută le vindeam și cu 50 de bani. Uite, acum am ajuns la un leu. Dacă scad prețurile, o să scad și eu”, spune Anișoara Popa.

Oamenii vin încă și cumpără ouă bio, dar spun că este un efort destul de mare să mai mănânci bio în aceste condiții.

„Toate s-au scumpit. Motorina, benzina, toate sunt exagerate, dar asta-i România, n-avem ce face. Untul, ouăle la fel. E o mare porcărie ce se întâmplă, dar nu avem de ales, trebuie să mâncăm, nu?”, spune un cumpărător.

„Simt așa ca și cum ar fi deja o fiță să am ouă în casă, dar nu am de ales. Foarte multe preparate se fac cu ouă în compoziție și nu putem să renunțăm definitiv la ele. Asta este, ne adaptăm. Sper că o să scadă prețurile la alimentele de bază cât mai curând pentru că e incredibil ce se întâmplă și ce șoc avem cu toții parcă tot de la o zi la alta. Știu că aici sunt mai scumpe, dar măcar știu că sunt ouă bio”, a adăugat un altul.

WhatsApp Image 2017-11-10 at 12.21.08 WhatsApp Image 2017-11-10 at 12.20.02

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

:))

Acum 5 ani

tzigarile oare cand se scumpesc? :)
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

nui prost cine cere!!!!!!!!!!!!!!!! pretul un ou de la tara 1 leu/ok daca e de la tara si nu luat din penny,ocean etc oua biologice!!haha,vin biologc haha! whiski fara alcool biologic???
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, lasati ca n-o fi dracu' chiar atat de negru! Iar de vi-ti avea nevoie de "oua" ECO, dați fuga aci la doi pași, la paparadoii din Apoldul de Jos, la nea' Gyuntar ca va "servește" fara patima si fara ranchiuna...
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

In magazinine sunt deja scupe ouale de parca le fac ei . Rusine patronilor .
Raspunde

Rusine strainilor

Acum 5 ani

Care patroni? Supermarket-urile au actionariat străin, deci străinii ne vror "binele " iau cu 50 de bani de la români si pe dau cu un leu ca suntem multi leneși... Preferat carne lesinata si oua lesinate... In loc sa ajutam taranii romani, se le cumparam direct de la sate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus