Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Munca aleșilor: opt șefi au strâns cinci luni de delegații  în primele nouă luni ale anului

Munca aleșilor: opt șefi au strâns cinci luni de delegații  în primele nouă luni ale anului

Șefii celor mai importante trei unități administrative din județ – Primăria Sibiu, Primăria Mediaș și Consiliul Județean – au bifat, laolaltă, în primele nouă luni ale lui 2017 delegații cât să acopere zilele lucrătoare de pe parcursul a cinci luni. Lider al delegațiilor este, de departe, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Din cele 188 de zile lucrătoare ale primelor nouă luni din acest an, 31 au fost petrecute de aceasta în delegații.

Femeile din cele mai importante posturi ale administrației locale sibiene sunt cele care, în primele nouă lui ale anului, au avut cel mai mare număr de delegații. După cele 31 de zile de delegații ale Danielei Cîmpean (foto mijloc), urmează cele 18 zile de delegații ale primarului Astrid Fodor (foto dreapta) și cele 16 zile de delegații ale viceprimarului Mediașului, Christine Thellmann. În total, cei opt aleși (primari, viceprimari, președintă, vicepreședinți) ai celor mai importante trei administrații din județ au fost plecați, din ianuarie și până în septembrie, în delegații care însumează 104 zile.

Mai multe delegații decât concedii. „Nu sunt libere“

Pe lângă cele 31 de zile de delegații, Daniela Cîmpean, a fost plecată de la biroul de președintă a Consiliului Județean timp de 16 zile, în concediul de odihnă. Astrid Fodor, primarul Sibiului, a avut în primele nouă luni ale acestui an 14 zile de concediu și 18 zile de delegații. În fine, și la Primăria Mediaș se constată aceeași situație, în care numărul zilelor petrecute în delegații este mai mare decât cel al zilelor de concediu. Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, a fost plătit pentru nouă zile de delegații, dar nu a beneficiat de nicio zi de concediu, pe când viceprimarul Christine Thellmann s-a odihnit timp de 14 zile și a fost plecată în delegații timp de alte 16.

Gheorghe Roman nu este singurul ales care nu a avut, deocamdată, nicio zi de concediu. Aceeași situație se regăsește și în cazul viceprimarului Sibiului, Corina Bokor, cea care a fost plecată în delegații timp de patru zile. Colegul său de funcție, viceprimarul Răzvan Pop, a fost plecat în delegație timp de trei zile, dar a avut nouă zile de concediu de odihnă și alte două de concediu medical.

În fine, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Sibiu nu se numără printre aleșii în care numărul zilelor petrecute în delegație este mai mic decât cel al concedii. Vicepreședintele Marcel Luca a avut nouă zile de concediu de odihnă și opt de delegații, iar vicepreședintele Wiegand Fleischer (foto stânga) – 19 zile de concediu de odihnă și 15 de delegații.

„În perioada 1.01.2017- 30.09.2017, președinta Daniela Cîmpean a efectuat 16 zile de concediu de odihnă, vicepreședintele Marcel Luca 9 zile, iar vicepreședintele Wiegand Fleischer 19 zile. Niciunul dintre membrii conducerii nu au avut zile de concediu medical. În perioada menționată, conducerea Consiliului Județean Sibiu s-a aflat în delegații după cum urmează: 31 de zile președinta Daniela Cîmpean, 8 zile vicepreședintele Marcel Luca și 15 zile vicepreședintele Wiegand Fleischer. ”Menționăm că delegațiile nu reprezintă zile libere, acestea fiind deplasări în interes de serviciu, atât în județ, în țară, cât și în afara țării”, precizează reprezentanții CJ Sibiu, în răspunsul transmis Turnul Sfatului. Toate datele mai sus prezentate se bazează pe informațiile transmise de instituțiile în cauză, la solicitarea Turnul Sfatului.

Ce se întâmplă într-o delegație?

Cu excepția Consiliului Județean Sibiu, nici Primăria Sibiu și nici Primăria Mediaș nu fac public, din oficiu, detalii referitoare la delegațiile efectuate de conducătorii acestor instituții. În cazul CJ Sibiu, spre exemplu, în primele nouă luni ale acestui an au fost făcute informări despre delegațiile efectuate în Polonia, Germania, Grecia și Franța.

Prima ieșire din acest an a fost în Polonia, unde delegația județului Sibiu a mers în perioada 4 – 6 aprilie, la invitația Consiliului din Regiunea Wielkopolska, după ce reprezentanții acestei regiuni au venit la Sibiu în toamna lui 2016. Din delegația județului Sibiu, alături de președinta CJ, Daniela Cîmpean, au mai făcut parte vicepreședintele Helmut Fleischer, consilierul personal și expert în domeniul siguranței alimentare (actual responsabil de Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019) Maximilian Drăgan, consilierii județeni Pavel Bichicean (PSD) și Marcela Răulea (PNL), precum și Oana Popa, director al Direcției Strategii Proiecte a CJ Sibiu. În prima zi, după întâlnirea dintre reprezentanții județului Sibiu și cei ai regiunii Wielkopolska, a urmat o vizită în comuna Goluchow, unde sibienilor le-a fost prezentat modul de funcționare și rezultatele Grupului de acțiune locală din zonă, care în prezent organizează festivaluri și evenimente locale. În aceeași zi a urmat o vizită la un obiectiv turistic (un castel), la o fermă de zimbri și la primăria orașului Kalisz, unde sibienii au beneficiat și de un tur al orașului și, mai apoi, de o vizită la o fermă de cai. Aici s-a discutat despre promovarea zonelor prin potențialul culinar, fapt care a dus ca – în toamna acestui an – mai mulți producători tradiționali din Sibiu să fie prezenți la Poznan, la un eveniment culinar de amploare în Polonia.

Cea de-a doua zi a delegației a fost dedicată discuțiilor despre atragerea de fonduri europene cu reprezentanții regiunii, după care a fost organizată o întâlnire cu președinta Parlamentului regional Wielkopolska, în urma căreia s-a discutat despre un acord cu Sibiul, inclusiv pe teme culturale. „Ca urmare a vizitei au fost întărite și totodată dezvoltate relațiile dintre cele două entități, relații care constituie bazele acordului de parteneriat care se va semna între Consiliul Regional Wielkopolska și Consiliul Județean Sibiu. Considerăm că acest parteneriat este unul de interes strategic pentru județul Sibiu, luând în considerare temele de interes comun care au fost identificate, în cadrul cărora viitoarele colaborări vor aduce beneficii pentru ambele părți“, este concluzia vizitei din Polonia, așa cum a fost aceasta prezentată în raportul prezentat în ședința CJ Sibiu din aprilie.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Folki

Acum 3 ani

Futuva mortzii-n gura de bugetari puturosi! Taiati doar frunza la caini si in schimb sunteti doar dupa concedii,diurne,zile libere,salarii uriase! Fuk you jegurilor!!
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

o vai, ce mai articol. chiar vi se pare mult 2 zile de delegatii pe luna (in medie) pentru primarul unui oras ca Sibiul?
Raspunde

dt

Acum 3 ani

@autor Titlul corect e "...opt șefi au strâns cinci luni de delegații în 72 de luni" !!! Hai sa fim corecti...
Raspunde

altul

Acum 3 ani

Da, titlul si continutul nu sunt in concordanta. E dat pt cei care citesc numai titlurile.
Raspunde

......

Acum 3 ani

Si uite așa împacheta marmota ciocolata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus