Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, în tot județul

Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, în tot județul

Timp de o săptămână, polițiștii de la rutieră intensifică acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere. Acțiunea se desfășoară până pe 19 noiembrie, pe toată raza județului Sibiu.

Principalele obiective ale acțiunilor sunt combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și impunerea respectării regimului legal de viteză.

Prima zi a acțiunii, luni, 13 noiembrie, a fost dedicată creșterii vizibilității polițiștilor în trafic, dar și combaterii conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului. De o atenție deosebită au beneficiat și micii participanți la trafic, care au primit vizita polițiștilor rutieri, în grădinițe.

Aproximativ 100 de conducători auto au fost testați alcoolscopic, un medieșean în vârstă de 41 de ani fiind depistat conducând sub influența alcoolului, sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, după ce etilotestul a indicat valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce circula pe strada Cloșca din mun. Mediaș.

Ziua a fost lipsită de accidente rutiere soldate cu victime, iar cei care au încălcat normele rutiere au fost în număr mic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah, la voi "actziunea de preventzaie" seamănă cu-a lu' Tziriac de la Balc, sa statz ascunshi p'in tufe?...
Raspunde

adi

Acum 6 ani

Oare cand vor organiza si actiuni de informare a pietonilor despre continutul art 72 din Codul Rutier? Care zice cam asa: ART. 72 (1) ... (2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. (3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Raspunde

Diana Popa

Acum 6 ani

Mai Adi, campanii de educare/informare a pietonilor nu trebuie sa faca Politia, cunostintele privind modul legal de deplasare al pietonului trebuie sa ti le transmita mama, tata si cadrele didactice in primii 7 ani din viata. Politia trebuie sa-ti dea amenda, ca data viitoare sa stii ca daca nu pui in practica ce ai invatat de mic, ai lucrat degeaba 1,2,3 zile, in functie de “prostie”. Doar in modul asta se pot educa utilizatorii drumului care au supravietuit copilariei fara sa fii invatat ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus