Marţi,
02.06.2020
Innorat
Acum
12°C

ULBS acceptată în Programul Start Up Plus. Va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro să-și deschidă o afacere

14 Noiembrie 2017 11:01

ULBS acceptată în Programul Start Up Plus. Va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro să-și deschidă o afacere

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este singura universitate din regiunea Centru, alături de ONG-uri, firme de consultanță și alte instituții publice, acceptată în faza a doua a proiectului de dezvoltare a antreprenoriatului România Start Up Plus. Programul România Start Up Plus este foarte similar cu deja cunoscutul Romania Startup și presupune ca o serie de intermediari de tip ONG, administrații publice, persoane juridice să instruiască și supervizeze dezvoltarea unei serii de afaceri, ținta fiind tinerii antreprenori.

Proiectul universității sibiene se numește ”Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor” și se ridică la o valoare totală 18.400.000 de lei. Proiectul are ca țintă tinerii din Regiunea Centru. După un an de cursuri și pregătiri, în jur de 75 tineri oameni de afaceri vor primi câte 40.000 de euro pentru a pune în practică ideile.

”În primul rând, tot acest program Start Up Plus, arată cât de importantă devine dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru economia românească. În contextul acesta, noi înțelegând deja principalele probleme, în special din conexiunea noastră pe care o avem cu piața, atât din feedback-ul pe care îl avem de companii, cât și de la ONG-uri sau camere de comerț, putem spune că lipsa acestui spirit antreprenorial se simte. De fapt, se simte lipsa unui mindset, care este mai greu de schimbat, ceea ce ne-a determinat de vreo doi, trei ani, să încercăm să demarăm activități pentru studenți prin care să dezvoltăm competențe în zona antreprenoriatului. Vrem să se înțeleagă că antreprenoriatul este o variantă indiferent de specializarea studentului. Practic, și un student la Medicină, și unul la IT, are nevoie de cunoștințe în zona economică pentru că este foarte posibil să-și dorească să facă propria lui afacere, ori are o idee și trebuie să înțeleagă cum face bani din asta. Atunci am dezvoltat o serie de activități la nivelul universității, iar în momentul în care a apărut acest call, l-am accesat pentru de fapt fine în întâmpinarea acestor probleme și vine cu finanțare”, a explicat contextul prorectorul ULBS, Livia Ilie.
Pentru a demara, proiectul universității din Sibiu are nevoie mai întâi de o suplimentare a fondurilor de la Guvern, însă toate declarațiile din zona guvernamentală pe această temă arată că nu vor fi probleme în acest sens. Conducerea ULBS speră ca până la finalul acestui an ar trebui semnat contractul, iar din prima parte a anului 2018 va începe implementarea.
”Start Up Plus finanțează un grup țintă, care va fi constituit din oameni care nu au deja un business pornit, își propun să își pornească un business. Vor beneficia în primul rând de un training, în prima etapă, care îl ajută să-și facă business-planul, după care viitorii posibili antreprenori vor avea la dispoziție o sumă de bani pentru implementarea afacerii. Suma s-ar ridica la aproximativ 40.000 de euro. Practic, cei care vor primi o pregătire și vor avea cel mai bun plan de afaceri, vor primi la sfârșitul selecției bani pentru a ieși pe piață. Finanțarea se produce în două etape, întâi primesc undeva la 60-70% din sumă, pentru un an de zile, să pornească lucrurile. În acest an antreprenorul trebuie să arate că este în stare să aibă niște venituri, și pe urmă primește și diferența. Deci teoretic el poate primi 40.000 de euro. Ne adresăm tinerilor din Regiune Centru, însă ne concentrăm pe zona Sibiului”, a mai declarat prorectorul Livia Ilie.
Detalii tehnice despre România Start Up Plus găsiți aici.

”Viitorul este al antreprenoriatului, al creativității, foarte greu va mai fi pentru tineri să aibă un job de o viață, așa cum am prins noi” – Livia Ilie, prorector ULBS.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Creativitate&Inovatie

Acum 2 ani

Un proiect excelent daca se finanteaza! Clar joburile viitorului vor fi bazate pe creativitate, restul se pot face usor cu roboti si automatizare.. Deci trebuie pregatire altfel va fi nasol de multi studenti/profesori/angajati la stat :)..chiar si cei din privat sunt in urma..ma refer la cei care inca nu s-au prins de beneficiile economiei digitale.
Raspunde

k

Acum 2 ani

Aia vor produce si comercializa numa' piei de closhka, altceva nu-i duce capu' . Ca sa faci asa ceva tre' inginerie puternica, nu vorbitori de vorbe goale. Scoala ajutatoare, nu universitate.
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 2 ani

Bre, lasati pe beizadelele celor de la ULBS sa "deshchiza afaceri"! Gen comersanti du pielea ursului din pădure, belitori de oua de pui de closca, import de ceai din cozi de matura si multe astfel de genuri de afaceri de mare viitor....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus