Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Jandarmii au liber să împuște animale cu tranchilizante

Jandarmii au liber să împuște animale cu tranchilizante

Începând de mâine va intra în vigoare permisiunea acordată jandarmilor de a folosi arme cu tranchilizante și arme cu glonţ de cauciuc pentru îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care ameninţă viaţa persoanelor.

Măsura este stabilită prin Legea nr. 212/2017 care stabileşte că, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este autorizat să deţină şi să folosească arme cu tranchilizante, substanţe tranchilizante, arme cu glonţ de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substanţe iritante, precum şi orice alte mijloace de protecţie şi de imobilizare pentru: îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora; imobilizarea animalelor a căror viaţă sau integritate corporală este pusă în pericol în urma unei intervenţii umane, scrie legestart.ro.

Armele cu tranchilizante şi substanţele tranchilizante se folosesc numai de personalul militar al Jandarmeriei Române cu studii medii de medicină veterinară, sub îndrumarea şi responsabilitatea unui medic veterinar. Deţinerea şi gestionarea produselor medicinale veterinare sunt în responsabilitatea medicilor veterinari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu respectarea prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, cu modificările şi completările ulterioare.

Această schimbare legislativă vine după ce în ultima perioadă s-au semnalat mai multe cazuri în țară când urșii, în special, s-au apropiat de localități în căutare de hrană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

puscasul marin

Acum 6 ani

Cu tranchilizante le tranchilizeaza, nu le impusca, adica nu le omoara... Numai de le-ar nimeri ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus