Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii

Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii

Germania a interzis vânzarea ceasurilor inteligente pentru copii, iar autorităţile îi sfătuiesc pe toţi cei care au cumpărat deja un astfel de dispozitiv să îl distrugă, scrie digi24.ro

Autorităţile spun că este încălcată intimitatea celor mici prin dispozitivele de colectare date şi localizare. Mulţi părinţi sunt de părere că un ceas inteligent este cea mai bună soluţie pentru a şti tot timpul unde este copilul, dar specialiştii în securitate avertizează că în loc să-i protejeze pe copii, îi pot transforma uşor în ţinte ale criminalităţii şi pirateriei informatice.

Din aceleași motive, Germania a mai interzis vânzarea unei păpuşi inteligente şi un difuzor inteligent pentru copii.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Smartwatch

Acum 6 ani

Inainte sa publicati un articol ar fi bine sa va informati. Este vorba de un singur model de smartwatch care inregistreaza cu imagine si sunet, parintii puteau asa sa asculte si sa vada inclusiv ce face invatatoarea la ora. Doar acel model a fost interzis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus