Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

Primăria a montat indicatoare rutiere care interzic oprirea lângă parcul Belvedere, pe strada Preot Bacca

Primăria a montat indicatoare rutiere care interzic oprirea lângă parcul Belvedere, pe strada Preot Bacca

Comisia de sistematizare a circulației în municipiul Sibiu a aprobat montarea de noi indicatoare rutiere în imediata vecinătate a parcului Belvedere, pe strada Preot Bacca. Recent deschis, parcul a devenit rapid o atracție pentru sibieni, mulți dintre ei alegând să parcheze mașinile în drum, deși marcajele rutiere interzic acest lucru.

Reprezentanții municipalității sibiene au explicat pentru Turnul Sfatului că noile indicatoare rutiere au fost montate săptămâna aceasta, rolul acestora fiind de a întări în ochii șoferilor nedisciplinați interdicția de oprire pe strada Preot Bacca, în imediata vecinătate a parcului.

”Poliția Locală a fost prezentă în teren de la deschiderea parcului pentru a ordona parcarea și circulația în zonă. Însă, având în vedere că, în ciuda acestora acțiuni, șoferii continuă să parcheze neregulamentar în zona parcului, Comisia de sistematizare a circulației a aprobat instalarea unor indicatoare cu "Oprire interzisă".

Decizia este motivată de faptul că, din cauza pantei drumului, în zona parcului este aplicată linia continuă la separarea sensurilor de mers, iar în cazul în care mașinile sunt parcate neregulamentar pe această porțiune, șoferii care circulă sunt obligați să depășească linia continuă pentru a-și continua deplasarea, fapt ce reprezintă contravenție.

Precizăm că locatarii din zona în care s-au amplasat indicatoarele sunt exceptați prin prevederile OUG 195/2002, art. 63, alineatul 2, în care se precizează că "Nu se consideră oprire imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin aceasta manevra nu a fost perturbată circulația pe drumul public respectiv"”, au informat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Sibienii care aleg să meargă cu mașina până la Parcul Belvedere au la dispoziție o parcare provizorie amenajată chiar lângă parc, pe strada Săcel. În plus, în viitorul apropiat vor începe lucrările de amenajare a unei noi parcări, cu toate dotările necesare, tot la baza parcului.

”Reamintim faptul că, la baza parcului a fost amenajată o parcare provizorie, cei care sosesc cu mașina în parc având posibilitatea să utilizeze acest spațiu pentru parcarea regulamentară. Pentru a informa șoferii cu privire la această parcare, pe str. Preot Bacca au fost montate plăcuțe informative care indică locația parcării”, au mai informat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Citește și:

Înainte și după: Cum a devenit o groapă de gunoi cel mai modern parc al Sibiului

Parcarea de lângă Parcul Belvedere va avea 52 de locuri

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Bathory

Acum 1 săptămână

Parc la care trebuie sa te duci cu masina. Atat s-a putut.
Raspunde

Sz

Acum 1 săptămână

Atat se poate, sa nu te poti deplasa pe jos sau cu autobuzul
Raspunde

Mariana Molodet

Acum 1 săptămână

Sunt curioasa daca cineva cu copil mic in carucior a reusit sa urce din parcarea de pe str.Sacel dealul Belvedere pentru a ajunge la locul de joaca destinat celor mici? Aleile fractionate de portiuni cu piatra mare sunt un cosmar si imposibil de urcat cu caruciorul. Ringul de apa , desi nou are stratul de vopsea izolatoare cojit!
Raspunde

Y

Acum 1 săptămână

Daca cineva cu copil mic... poate sa mearga si in alte parcuri
Raspunde

Sofer

Acum 1 săptămână

Adică aglomeram strada Sacel, in loc sa facem o parcare pe Preot Baca? Exista atâta teren in zona unde se depozitează mașinile, cat de greu ar fi sa se facă o parcare?
Raspunde

D.M.

Acum 1 săptămână

se mira cineva ? O primarie cras incompetenta ca cea actuala MEREU face aceeasi greseala. Strazi noi prin camp si le face la min. necesar prevazut de lege, apoi, adica acum ...improvizeaza sa-si acopere prostia. E buna parcarea de jos, dar o banda de parcare la bordura era foarte buna. De ex. persoanele varstnice, sau cele cu deficiente locomotorii de la parcarea de jos pana sus cateva sute de metrii, cu panta de 17% e stupid comparativ cu ce putea fi daca cineva gandea.
Raspunde

Xxx

Acum 1 săptămână

persoanele varstnice, sau cele cu deficiente locomotorii au si alte parcuri in oras sau va ascundeti lenea in spatele acestor persoane?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus