Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Invitație la masa cu lipovenii de la Mila 23

Invitație la masa cu lipovenii de la Mila 23

Lipoveni din comuna Mila 23, județul Tulcea, vin de marți în Muzeul Astra pentru a le pregăti sibienilor pește la plitkă, printre alte bunătăți culinare din Deltă. Totodată, lipovenii vor face demonstrații de meșteșuguri locale. Vor repara plase  şi lotci prin amenajarea unui mic atelier de marangoz și vor prepara conservă peşte, dezvăluind, vizitatorilor secretele bucătăriei din Delta Dunarii.

IMG_5687

Acest program este susţinut de prezenţa membrilor comunităţii din satul Mila 23(Delta Dunării) în muzeu, la Gospodăria de pescar lipovean din sectorul tematic Pescuit. ,,Este o premieră pentru muzeu reconstituirea unei instalaţii de afumat peşte (afumătoare cu structură de stuf), în cadrul unui scenariu în care atât stuful, uneltele şi know-howul poartă amprenta celor din satele Deltei. Afumătoarea este reconstituită în perimetrul cherhanalei din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acolo unde se vor derula atelierele de pescuit/ prelucrat, afumat și gătit peşte. Aducem la cunoștință publicului că astfel de ateliere cu iz interactiv (culinare, meșteșugărești) vor fi organizate și în minivacanța de 1 decembrie la Muzeul ASTRA”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

Program pentru atelierele culinare este de marţi  până joi, între   orele 10.00  - 16.00 – ateliere de pescuit / pregătit /sărat peştele + ateliere de afumat la afumătoare.

Foto: Muzeul ASTRA

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 4 ani

"Program pentru atelierele culinare este de marţi până joi, între orele 10.00 – 16.00 – ateliere de pescuit / pregătit /sărat peştele + ateliere de afumat la afumătoare." Deci numai pentru pensionari...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus