Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru conducere fără permis

Condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru conducere fără permis

În data de 21 noiembrie, pe raza localității Agnita, polițiștii au identificat și prins un localnic în vârstă de 36 de ani, pe numele căruia Judecătoria Agnita a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru 1 an și 6 luni ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Polițiștii amintesc șoferilor că conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Art.334 Noul Cod Penal Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat 1. Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. 2. Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 3. Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. 4. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art.335 Noul Cod Penal Conducerea unui vehicul fara permis de conducere 1. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. 2. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă 3. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

biciclist

Acum 6 ani

Bun, dati si condamnarile. Sa se vada ca joaca costa scump, f. scump.
Raspunde

McD

Acum 6 ani

ok, dar pentru betivii de la volan cand mariti amenzile si pedepsele...minim 2 ani inchisoare pentru meditatie le trebuie si inca 2 ani in libertate dar fara permis, apoi un examen nou pentru permis...sa vedem cine mai trage la maseluta...
Raspunde

florin

Acum 6 ani

fosrte bine !! asa se salveaza vieti. cei fara permis si cei beti sa faca inchisoare. asa se vor speria si n-o vor face a doua ora .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus