Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Biserica Evanghelică reacționează la ”taxa pe pătuț”. ”Ne întristează”

Biserica Evanghelică reacționează la ”taxa pe pătuț”. ”Ne întristează”

Situația hospice-ul pentru copii „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, singurul centru din România pentru copiii bolnavi aflați în fază terminală, prezentată în Turnul Sfatului, a atras atenția Bisericii Evanghelice care susține că a atras în nenumărate ori atenția Ministerului Sănătății vis-a-vis de această problemă. „Ne mirăm de ce simpla prelungire a unei acreditări valorează brusc atât de mult”, spune Friedrich Gunesch, Secretar General al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C. A. din România (B.E.C.A.R.): „Biserica noastră a solicitat în mod repetat o solidaritate şi un sprijin mai mare din partea Statului Român în baza principiului subsidiarității. Faptul că în loc de o sprijinire, asociația „Dr. Carl Wolff” a primt acum o factură exorbitantă, ne întristează”, a mai spus Gunesch.

Reprezentantul B.E.C.A.R. este convins, că un ajutor financiar din partea statului pentru munca social‐diaconică spre beneficiul tuturor şi‐ar găsi aprobarea generală în societate.

Pentru simpla aprobare a unui dosar de acreditare, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a facturat aproape 55.000 de lei pe numele centrului Carl Wolff. Centrul din Sibiu a fost printre primele 20 din țară care s-au acreditat în anul 2012, după înființarea Autorității la nivel național. Atunci, taxa cerută de stat a fost de 250 de lei pe pat, iar centrul avea atunci doar 14 paturi. A plătit, așadar, mai puțin de 1.000 de euro.

Despre acest subiect s-a scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/11/22/12-000-de-euro-taxa-ceruta-de-stat-pentru-acreditarea-unui-centru-de-copii/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Odin

Acum 6 ani

55.000 de lei reprezinta aproximativ 17,5 luni de munca (19.5lei ora de munca brut! pentru un functionar platit cu salariu mediu pe economie) pentru aceasta PRELUNGIRE a acreditarii .... Sa fim seriosi! E foame de bani la buget! In afara de bor toti trebuie sa plateasca! Oricum nu sunt romani, cine a fost Carl Wolff asta si ce a facut el pentru tarisoara asta, pentru dacii liberi si ortodocsi? Sa se bucure ca nu le-au luat vreo 10 paturi pentru cabana partidului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MADEVIL

Acum 6 ani

Consistoriul superior al bisericii evanghelice din Sibiu este de fapt una din cele mai mari agenții imobiliare din Sibiu, de ce nu dau ei banii , tot centrul e al lor , inclusiv palatul Brukenthal , o grămadă de școli și licee . Nu știu cum au tupeul să iasă cu atitudini de acest fel când nici ei nu fac nimic pentru comunitatea sibiană și văd orașul ăsta doar că pe o vaca de muls...
Raspunde

Cornel

Acum 6 ani

Doua articole pe tema asta si nu ati cerut macar un punct de vedere din partea ANMCS? Curat deontologic, coane Fanica.
Raspunde

Honz

Acum 6 ani

@MADEVIL biserica ortodocsa este mult mai mare si are mai multi bani dar nu face mai nimic
Raspunde

credincios

Acum 6 ani

Cum Honz, biserica ortodoxa nu face nimic ? ba face si foarte multe constructii, nu mai ca nu le vezi tu, o gramada de biserici, pentru sufletul nostru pacatos, te rogii, iti iarta pacatele, te rogii, nu mai trebuie sa inveti, te rogii primesti minte, sfintesti masina, este mai tare decat un tanc, bah dar trebuie sa platesti ca altfel nu are nici un efect. numai dumnezeul nostru trebuie platit, restul religiilor nu am vazut sa investeasca in biserici cum facem noi, poleite cu aur. cele mai profitabile situatii: botezul, casatoria, moartea si boala pe care o impozitam cat mai mult, iar daca vrei sa traiesti platesti de la 100 de mii de euro in sus, foarte simplu, asa este peste tot, tratamente de cancer si altele.....
Raspunde

unu

Acum 6 ani

Este singurul centru pentru persoane in faza terminala, hai sa nu le punem bete in roate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus