Miercuri,
26.03.2025
Ceata
Acum
3°C

Laborator nou pentru studenții de la Inginerie, „dedicat limbajelor de asamblare”

Laborator nou pentru studenții de la Inginerie, „dedicat limbajelor de asamblare”

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou laborator. Acesta a fost inaugurat miercuri, 22 noiembrie , fiind un proiect finanțat de compania franceză Ausy, prezentă pe piaţa din Sibiu încă din anul 2008. Laboratorul se adresează în special limbajelor de asamblare şi tinerilor din cadrul Departamentului de Calculatoare şi Inginerie Electrică.

O nouă companie din Sibiu s-a alăturat Facultăţii de Inginerie din cadrul ULBS. Este vorba despre compania Ausy care, miercuri, 22 noiembrie, a inaugurat un laborator care a fost dotat cu mai multe calculatoare care să le fie de folos tinerilor de la Departamentul de Calculatoare şi Inginerie Electrică.

„Este un laborator dedicat special limbajelor de asamblare, programării. În desfăşurarea acestor discipline ne ajută firma Ausy şi cu ingineri specialişti care sunt dispuşi să predea studenţilor. Sperăm să continuăm acest parteneriat, pentru că este de bun augur, să fie convenabil de ambele părţi, iar compania să îşi găsească la noi tineri pe care să îi angajeze în companie", a spus Daniel Volovici, directorul Departamentului de Calculatoare şi Inginerie Electrică.

Conducerea companiei Ausy România a fost reprezentată la evenimentul de la Facultatea de Inginerie de către Zoltan Reti, iar acesta a explicat că firma Ausy Romaâia urmăreşte de câţiva ani un parteneriat cu ULBS.

„În Sibiu suntem prezenţi din 2008. Inca din acel moment ne-am dorit sa colaborăram cu Universitatea Lucian Blaga. Din 2015, ne focusăm mult pe studenţi, traininguri cu ei, ore la Universitate. Sperăm să ajungem şi la alte cursuri, spre exemplu reţelistică", a explicat Zoltan Reti.

La Facultatea de Inginerie a ULBS studiază circa 3.000 de studenţi, la programele de Licenţă şi Master. „Este foarte important pentru facultate acest nou laborator al Ausy. Scopul nostru principal este pregătirea studenţilor noştri, iar companiile sunt direct complicate în acest lucru. Pe lângă resursa umană, este esenţială resursa materială. Companiile au înţeles că avem nevoie de infrastructură de calitate, o bază materială foarte bună. De câţiva ani buni ne bucurăm de investiţii serioase ale companiilor", spune prof. Maria Vinţan, prodecan al Facultăţii de Inginerie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Csobanel Sighianu

Acum 7 ani

Bre, numai nu mai vorghiti porcos! Ca injinerii ăștia stiut decat un sangur "limbaj de asamblare" si iute-iute sar cu gura la pupatoare...
Raspunde

Cafea

Acum 7 ani

Csobanel Sighianu sau cu ce alte nume te-ai mai trecut pe la alte comentarii......Nu stiu daca scrii asa la misto sau chiar asa scrii tu. Dar, daca scrii asa la misto....te rog lasa-ne ca ne-ai plictisit Daca nu scrii la misto, atunci ii grav...
Raspunde

(-)

Acum 7 ani

Ți-e ți se pare ca esti foarte interesant? Plimba ursul neicusorule, sau vrei sa fii întrebat de "sănătate"!?
Raspunde

daniel

Acum 6 ani

Fotografia apartine Tribunei si e facuta de Razvan Negru, bai recidivistilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus