Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Construcții SA va reface Stadionul Municipal

Construcții SA va reface Stadionul Municipal

Tribuna a doua a stadionului Municipal din Sibiu va fi reconstruită de la zero, pe un schelet de oțel. Termenul de execuție al lucrării va fi de un an de zile, a anunțat președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț, într-o emisiune Turnul Sfatului TV.  ”Primăria e în desfășurarea primului plan de reamenajare a stadionului. Noi nu vom pleca din Sibiu, vom juca aici. Singurele meciuri pe care s-ar putea să nu le jucăm aici sunt jocurile din Cupa României, dacă vom trece de Juventus București”, a spus Birț.

Lucrările la refacerea stadionului vor fi executate de SC Construcții SA, Primăria Sibiu urmând să anunțe oficial constructorul în scurt timp. ”Dacă voi ați aflat asta, înseamnă că așa este. Contractul nu a fost semnat încă, însă lucrurile sunt destul de clare”, au declarat surse apropiate societății sibiene pentru Turnul Sfatului.

Teodor Birț a detaliat la Turnul Sfatului TV că lucrările care vor fi începute de anul viitor. ”Avem susținere 100% de la primărie. Discuțiile pe care le-am avut cu cei din Primărie a fost de a nu pleca din Sibiu și de a juca fotbal la Sibiu pentru sibieni. Pentru asta am încercat să găsim formula de a se renova stadionul, astfel încât să putem juca acolo în continuare. Lucrările s-au împărțit în două. Zilele care urmează se va semna și contractul, se cunoaște compania cu care se va lucra, e o societate din Sibiu, care va face prima parte a proiectului de modernizare. Pentru partea a doua se are în vedere demolarea tribunei a doua, a peluzei, repararea peluzei de la vestiare, repararea și înlocuirea scaunelor de la tribuna întâi, pista de atletism, băncile de rezervă și alte lucrări. Cu termen de șase luni. Până în vară, se vor face. La partea a doua se vor reface tribuna a doua și a doua peluză. Încă se lucrează la proiectare, nu se știe încă exact cum va arăta tribuna a doua, dar ținând cont că ne dorim o nocturnă care să se monteze pe acoperiș cu siguranță ca va fi la fel de mare ca tribuna întâi. Etapa a doua trebuie să fie gata peste încă un an de zile”, a spus Teodor Birț.

Pentru refacerea tribunei a doua se are în vedere un proiect care va avea la bază o structură de oțel. Aceasta va avea aproximativ aceeași formă cu tribuna întâi, cu lojă pentru sponsori și nocturnă montată pe acoperiș.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/xaazZj2MMhA

Sursa foto: http://javiergarciaalda.com/

Un proiect asemănător cu cel dorit de municipalitate este propus de arhitectul spaniol Javier Garcia Alda. Tribunele sunt construite din module, cu structură de oțel.

stadium-018 stadium-017 stadium-012 stadium-011

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Shadow

Acum 5 ani

Dacă tot se reface de la 0 nu mai bine s-ar face în alt loc? Și acolo să se lărgească parcul eventual sa se faca niște locuri de parcare? Sau spitalul? Zic și eu... Iar șantier iar deranj iar mizerie și rezultat spre 0?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vai de Astrid

Acum 5 ani

Multa prostie in conducerea orasului Sibiu. Pai cum sa te apuci de constructia stadionului (reconstructia n.b.) fara nici macar un singur loc de parcare? In mare parte din Sibiu, locurile de parcare lipsesc cu desavarsire. Doamna Fodor! chiar nu ganditi? cum de se poate lua asemenea hotarari in Consiliul Local? se pare ca ce vorbeste tot orasul e adevarat: Consilierii locali sunt o adunatura de "YESMAN".
Raspunde

Mitica

Acum 4 ani

Mai mergeti si pe jos sau cu autobuzul ,ca este in mijlocul orasului stadionul,iar sportul este sanatos.Ce suntem invatati doar cu fundul in masina!
Raspunde

McD

Acum 4 ani

...parca aveam o alta firma in Sibiu care are multa experienta in constructia arenelor si salilor de sport...dar ei construiesc in alte orase unde proiectele sunt noi...carpelile sunt facute de firmele colaboratoare ale PMS...
Raspunde

Iosif

Acum 4 ani

Stadionul Municipal trebuie reconstruit de la 0, de preferat in alta parte. Luati exemplul Clujului. Pe actualul amplasament ar fi ideal sa se ridice o sala de spectacole, bazin olimpic (bazinul Olimpia e depasit rau), aqua park sau chiar un centru comercial gen mall cu parcare subterana, sala de cinema, etc.
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Fara suparare,la constructii metalice Con-A este fata de Constructii SA cam ca Joe Cocker fata de Calin Goia sau Smiley,dupa gust.Proasta alegere!
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Daca te numesti FC Hermannstadt, unde sa pleci, din Sibiu? Daca meri la Valcea, va trebui sa-ti schimbi numele in FC Wultsch. ori FC Königsberg.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus