Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Concurență mare pentru conducerea Aeroportului sibian. Viitorilor șefi li se cer noi curse către șase țări și patru orașe din România

Concurență mare pentru conducerea Aeroportului sibian. Viitorilor șefi li se cer noi curse către șase țări și patru orașe din România

Nu mai puțin de 15 candidați au fost admiși în concursul pentru cele patru posturi de director din fruntea Aeroportului Internațional Sibiu. Consiliul de administrație a publicat și scrisoarea de așteptări pentru aceia care vor reuși să ocupe funcțiile de director general, director economic, director operațional și director comercial.

În urma verificării dosarelor de candidatură, toți cei 15 candidați pentru cele patru posturi de director au fost admiși pentru a participa la următoarele probe – depunerea declarațiilor de intenție și interviurile de selecție, programate pe 19 decembrie.

Pentru postul de director general candidează atât Marius Gîrdea, actualul director al AIS, cât și Valeriu Lupu, care lucrează în prezent în Biroul de siguranță aeronautică al Aeroportului din Timișoara. Pentru postul de director economic se înregistrează cea mai mare concurență. Alături de Ovidiu Nicoară, cel care ocupă în prezent această funcție, s-au mai înscris Eugen Ghimiș, Marius Solomon, Ionuț Ungureanu și Silviu Popa.

Pentru funcția de director operațional, actualul director Gheorghe Velicu va concura alături de Ovidiu Pleșa, Vladimir Vasilescu, Dragoș Patriche și Alexe Apafi. În fine, pentru postul de director comercial concurează Simona Adelina Marinescu, Traian Ștefan Belei și Iulia Ivancea, aceasta din urmă ocupând această funcție în prezent.

Obiectiv nou: curse către orașele din România

Reprezentanții Consiliului de administrație au publicat și scrisoarea de așteptări pentru selectarea directorilor Regiei Autonome AIS, scrisoare pe baza căreia candidații sunt așteptați să își realizeze strategiile pe care le vor prezenta comisiei de concurs. ” Această scrisoare de așteptări este un document de lucru care precizează performanțele așteptate de la organele de conducere ale întreprinderii publice, precum și politica autorității publice tutelare privind întreprinderea publică care are obligații specifice legate de asigurarea serviciului public, pentru o perioadă de 4 ani. În calitate de autoritate tutelară, Consiliul Județean Sibiu vizează următoarele ținte strategice pentru Aeroportul Internațional Sibiu: 1. atragerea de noi operatori aeronautici, care să diversifice portofoliul de destinații spre care se poate zbura de pe aeroportul Sibiu; 2. operarea de noi destinații, prioritare fiind în acest sens destinațiile internaționale din Franța, Spania, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie”, se arată în scrisoarea de așteptări publicată pe site-ul Aeroportului sibian. Odată cu noile curse anunțate recent de către cei de la Wizz Air ca devenind operaționale de pe aeroportul sibian din vara anului viitor, toate țările enumerate în scrisoarea de așteptări sunt legate de către AIS.

Însă scrisoarea de așteptări include și referințe la destinații din România, fiind enumerate în acest sens patru orașe: ” operarea de destinații naționale, țintele principale fiind București, Constanța, Timișoara și Iași. Legătura cu aceste orașe este văzută ca fiind de importanță strategică pentru regiune, pentru că stabilirea lor este solicitată de mediul de afaceri regional și pentru că ar putea asigura o creștere majoră a fluxului de turiști români”, se mai arată la punctul 3 al Scrisorii de așteptări. În fine, cea de-a patra țintă strategică pentru viitori directori face referire la dezvoltarea aeroportului, solicitând ”realizarea unui plan argumentat de investiții și planificarea lui financiară și operațională”.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director din cadrul AIS este așteptat să se încheie în 22 decembrie 2017.

Descarcă de aici Scrisoarea de asteptari pentru directorii Aeroportului International Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Pentru o tara ca afara

Acum 6 ani

În plus eliminarea corupției la angajările care se fac pe ochi frumoși la acest aeroport.
Raspunde

care, cum?

Acum 6 ani

Gândește practic! Imaginează-te un looser PNL-ist ajuns, prin nu stiu ce manevre oculte de partid, in conducerea Aeroportului.Tu cum ai proceda?...
Raspunde

Doris

Acum 6 ani

Nu stiu care e looser-ul PNL. Dar stiu care sunt cei ai psd. Sleahta care angajeaza la aeroport orice nulitate, numai carnet rosu sa aiba.
Raspunde

aurel

Acum 6 ani

Dar unde au fost anuntate concursurile pentru aceste posturi? Caci pe site-ul aeroportului, in nici un caz.
Raspunde

ghita

Acum 6 ani

La sediul partidului, acolo sau cantarit si candidatii in functie de greutatea darurilor,concursurile la stat au fost si sunt o frectie.
Raspunde

Bucsa

Acum 6 ani

Abureli pseudojurnalistice. Corectitudine? In niciun caz. Pai cucoana Ivancea nu e sotia militianului sef al judetului? Nu sunt ei oamenii pusi si repusi de PeSeDe? Nu e cucoana cea care angajeaza pesedeii la aeroport? Domnul Deleanu, aveti si dvs ceva la afacerea asta? Pentru ca anchete serioase pe subiect nu vreti sa faceti!
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

Aeroportul Sibiu este condus de o adunatura de incompetenti!!! Se vede de la mare distanta!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus