Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Mesajul aleșilor politici, din Sibiu, de Ziua Națională a României

Mesajul aleșilor politici, din Sibiu, de Ziua Națională a României

Astăzi românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României. Cu acest prilej, aleșii politici din Sibiu le urează sibienilor și nu numai „La Mulți Ani”. Mai jos, regăsiți mesajul primarul Sibiului, Astrid Fodor, președintei PNL Raluca Turcan, a deputatului Constantin Șovăială, a primarului Marius Grecu din Șelimbăr și a președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. 

astrid fodor

Mesajul primarului Astrid Fodor cu ocazia Zilei Naționale a României:

„Dragi sibieni,

Vă invit anul acesta de Ziua Națională să facem un exercițiu: să încetăm să mai plângem România, invocând neajunsurile ci, dimpotrivă, să ne uităm la ceea ce avem. Să ne dăm seama că România are resursele materiale și mai ales umane de care are nevoie pentru a crește. Trebuie doar să le redescoperim, să le punem în valoare, să le promovăm și să le păstrăm pentru ca această țară să se dezvolte în beneficiul cetățenilor săi.

România este o țară uimitor de frumoasă, cu o istorie bogată și tradiții puternice. Dar sufletul României este alcătuit din oameni, din români: personalități care ne fac mândri prin realizările lor, profesioniști bine pregătiți care ne-au făcut cinste în lume, tineri cu un uriaș potențial, studenți apreciați, sportivi medaliați, militari care ne-au reprezentat cu onoare, medici care performează, seniorii ca adevărate “biblioteci” de experiență, copiii noștri care aduc entuziasmul zilei de mâine și fiecare cetățean de bună credință care lucrează cinstit și corect. Fiecare dintre noi suntem o parte din România, o piesă a unui mecanism care dă viață și viitor țării!

Ca cetățeni ai acestei țări, haideți să reînsuflețim România uniți, punând în valoare tot ce avem bun pentru ca astfel să avem puterea să schimbăm ce trebuie schimbat. Doar astfel România poate crește sănătos! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, este mesajul primarului Astrid Fodor.

daniela cimpean (4)

Mesajul Președintei Daniela Cîmpean cu ocazia Zilei Naționale a României

„Aniversăm la 1 Decembrie 99 de ani de la înfăptuirea idealului național al tuturor Românilor: România Mare.La Alba Iulia, în ceea ce Iorga a numit „ziua mare și sfântă pentru neamul nostru”, 1226 de delegați întruniți în Marea Adunare Națională, au hotărât la 1 decembrie, în prezența a peste 100.000 de români, unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României. Acest moment îl considerăm cu toții simbolul Marii Uniri, pentru că a încheiat seria actelor de importanță istorică care au dus la construirea statului național român.

Astfel, într-un mod aproape miraculos, în vâltoarea anilor primului război mondial, Basarabia și Bucovina au decis unirea cu România, iar proclamația de la Alba Iulia a fost finalul unui proces îndelungat și plătit cu multe jertfe. Suntem datori să pomenim aici munca în folosul țării a unor personalități importante, dar și a românilor de rând de pretutindeni, pentru ca unirea Moldovei și Tării Românești și eforturile de modernizare ale României în timpul domnitorului Cuza să fie posibile, pentru ca prin eroism și dragoste de țară războiul pentru independență să fie câștigat și regele Carol să proclame independența, pentru ca urmașul său, regele Ferdinand să primească și să accepte declarația Unirii și să rămână în istorie ca Ferdinand Întregitorul.

Suntem datori să ne amintim în fiecare an nu doar de cei care au votat cu bucurie în Marea Adunare Națională, ci și de cei care au stat în tranșee în primul război mondial și au făcut posibilă recunoașterea României Mari prin Conferința de Pace de la Paris, de cei care, soldați fiind, au consolidat și apărat noile hotare, aducând steagul tricolor în Sibiu, în Cluj, în Baia Mare, Oradea sau în Sighetul Marmației. Suntem datori să mulțumim tuturor celor care au făcut posibile toate acestea. Tot Nicolae Iorga spunea, referindu-se la Unire că: „Mâine, după ce vom hotărî soarta pământurilor, la care ne uităm de atâta vreme, nu cu ochii plini de foame ai cuceritorului sălbatic, lacom de alte țări, ci cu ochii duioși ai fratelui care se uită la brazda pe care de două mii de ani fratele său muncește, (…) când vom fi stăpâni pe aceste teritorii, oare crede cineva că s a isprăvit? Nu! (…) Unirea va trebui consolidată printr o activitate complexă, permanentă, profundă, de durată"

Datoria noastră de astăzi este să ducem mai departe moștenirea pe care o avem, să facem România prosperă și mai ales să ne gândim în fiecare zi că în afara granițelor se află români, frați de sânge cu noi, pentru care încă 1 decembrie nu este ziua bucuriei reîntregirii. A trecut deja un deceniu de când am participat cu toții la unirea României cu Europa în 2007 și avem astăzi șansa unică de a ne construi un loc și un nume în marea familie europeană, familie în cadrul căreia ne dorim cu toții să ne reunim toți românii, cât mai curând. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, este mesajul Danielei Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

conferinta-raluca-turcan-2

Mesajul președintei PNL Sibiu, Raluca Turcan

„Astăzi este o zi de sărbătoare pentru toți românii, fie că sunt în țară sau dincolo de granițele ei. Este o zi în care trebuie să fim mai recunoscători, mai mândri, o zi în care iubim mai mult România. Tocmai pentru că România este țara noastră, a tuturor, avem responsabilitatea să luptăm constant pentru a o face mai bună, mai primitoare pentru noi și pentru copiii noștri.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost rodul efortului unor oameni extraordinari care au urmărit cu consecvență obiectivul unității noastre naționale. Interesul României astăzi, este interesul celor mulți. Drumul României astăzi este un drum al prosperității, un drum european. România poate face pași repezi înainte, însă trebuie să fim solidari, să nu rămânem pasivi. Astăzi, de 1 decembrie vă doresc tot ce e mai bun, vă doresc liniște, în aceste momente atât de agitate, vă doresc speranță, când aveți impresia că nu mai există, vă doresc să fiți mândri că suntem români, oriunde v-ați afla! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”, spune Raluca Turcan.

sovaiala

Mesajul deputatului Constantin Șovăială

„La 1 Decembrie 1918 românii puneau temelia celei mai frumoase construcţii din istoria lor: România! Era visul câtorva generaţii dinainte şi moştenirea lor pentru copii şi nepoţi. Astăzi, după aproape 100 de ani , entuziasmul de atunci abia se mai aude, iar sacrificiile rar amintite. Avem de-a gata România! Un scriitor contemporan compara ţara noastră cu o casă primită moştenire. O casă ridicată cu trudă şi sacrificii de înaintaşi , o casă mare şi trainică pentru care , însă, noi , cei de astăzi , nu avem niciun merit. Ba chiar uneori uităm să o zugrăvim sau să-i măturăm curtea. O dată pe an sărbătorim faptele înaintaşilor noştri fără a putea adăuga prea multe dintre faptele noastre la ale lor. Ce le vom spune celor care ne-au lăsat moştenire această casă? Că am dat cheile unora care ne-au furat mobila? Ca prin grădină nu mai creşte nimic? Că ne certăm cu vecinii care ne atrag atenţia că avem nişte hoţi în sufragerie? Este, evident, foarte bine că am ajuns până aici. Dar răspunsurile la întrebările de mai sus ne-ar ajuta să înţelegem dacă nu cumva puteam ajunge mult mai departe. România, casa noastră, merită mai mult decât vorbe frumoase de ziua ei. România merită fapte prin care să o sărbătorim zi de zi! Poate în prag de centenar, merită chiar o curăţenie generală. La mulţi ani!”, este mesajul lui Constantin Șovăială.

marius grecu Selimbar lansare candidatura alegeri (6) (Copy)

Și primarul din Șelimbăr, Mariu Grecu le transmite un mesaj românilor de pretutindeni:

„E ultima Zi Națională înaintea celebrării a o sută de ani de la Marea Unire. Din acest moment, vom auzi vorbindu-se, mai mult decât niciodată, despre unitate, despre proiecte, despre viitor, despre o altă Românie. Mi-aș dori ca aspirațiile declamate în preajma acestui moment să se transpună și în fapte, așa cum cred că-și dorește, de altfel, orice român. Mi-aș dori să sărbătorim mai puțin și să muncim mai mult, pentru că, în acest fel, e imposibil ca lucrurile bune să nu se realizeze. Dincolo de problemele noastre de zi cu zi, 1 Decembrie este prilejul de a ne aduce aminte și de a-i cinsti pe cei care au contribuit la formarea acestei națiuni. Obligația noastră este să ducem mai departe acest destin, să reflectăm la ce s-a greșit și să ne îngrijim de lucrurile făcute bine.

Trăim cele mai bune momente din istoria românilor și nu ar trebui să uităm asta. Să trecem peste discuțiile de ce nu sunt și mai bune aceste timpuri și să facem, fiecare dintre noi, ceea ce știm mai bine. Cu bună credință, cu ambiție și cu gândul că, în viitor, copiii noștri ne vor mulțumi pentru ceea ce sunt. La mulți ani români! La mulți ani, România!”, spune Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

ce frumoasa si tinara esti tanti raluca!mesajul este in ruseste?ca ati studiat la Moscova!!!!!!!!!!!!
Raspunde

xyz

Acum 4 ani

da cit de timpit poti sa fi dancp2 ce daca a studiat in moscova de ce nu ai facut si tu ceva la fel esti probabil pre prost din cauza aia faci tot felul de comentarii proaste.
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 4 ani

Proștilor, totusi e 1 Decembrie, La Mulți Ani România! Trăiască România Mare!
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

La multi ani Romania, la multi ani tuturor românilor oriunde va aflați! CU DEOSEBITĂ DURERE MA GÂNDESC LA ROMANII RĂNIȚI DIN GERMANIA CA URMARE A ATACULUI NEONAZIST PRIN INCENDIEREA IMOBILULUI!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iuliana

Acum 4 ani

Poate n-ar strica , pentru propria voastra imagine, stimați redactori, putina cenzura a celor ce lansează injuri. Asta, daca nu sunteți chiar voi ascunși dupa aceste nick-uri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus