Vizitatorii Muzeului Astra vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste următoarele preparate: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă. Și totul grație târgului de ignat, ajuns la a VI-a ediție, ce va avea loc sâmbătă și duminică (09 și 10 decembrie 2017), între orele 11.00 – 16.00, în zona Târgului de Țară din Muzeul Astra .
Târgul de țară la Ignat este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul va fi în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
În cadrul Târgului de țară la Ignat va fi pârlit cu paie și apoi tranșat un porc de aproximativ 200 de kg. Scopul evenimentului este susţinerea produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Muzeul Astra , Dumbrava Sibiului , Vizitatorii Muzeului Astra , Consiliului Județean Sibiu , Ciprian Ştefan , Vizitatorii Muzeului
Vizualizari: 1911


Ultimele comentarii
Acum 1 oră
@Marti
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
George
Acum 1 oră
Vivi Dragan
Acum 2 ore
HBomb