Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Fără cărți de identitate. Aproape 8.000 de sibieni riscă amenzi între 40 și 80 de lei

Fără cărți de identitate. Aproape 8.000 de sibieni riscă amenzi între 40 și 80 de lei

Reprezentanții administrației municipiului Sibiu anunță că 7.988 de cetățeni aflați în evidențele Serviciului public de resort nu și-au înnoit cărțile de identitate după data expirării acestora.

Pe lângă cei 7.988 de sibieni cu actele expirate mai sunt și tineri de 14 ani care nu au solicitat eliberarea primei cărți de identitate așa cum prevede legea, susțin reprezentanții Primărie Sibiu. Pentru a ameliora această situație, Serviciul de Evidența Persoanelor anunță că va scurta termenele de eliberare a cărților de identitate. Ghișeele Serviciului amintit se află în sediul vechi al Primăriei Sibiu, situat pe bd. Victoriei, nr. 1 – 3, fiind deschise publicului între orele 08:30 – 16:30, cu o pauză de o oră între 13:00 și 14:00. În fiecare miercuri, programul este prelungit până la 18:30, iar vinerea se încheie mai repede, la ora 13:00.

Actele necesare pentru schimbarea ori obținerea cărții de identitate sunt afișate atât la sediul Serviciului, cât și la avizierele din pasajul subteran Dumbrava, precum și pe site-ul Primăriei, la secțiunea Acte necesare (link aici)

Obligațiile cerute de lege Sursa: comunicat Primăria Sibiu

”Reamintim cu această ocazie locuitorilor din municipiul Sibiu, dar și din comunele arondate (Cristian, Gura-Râului, Marpod, Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Vurpăr) că au următoarele obligații legale: - să solicite primul act de identitate la vârsta de 14 ani, - să preschimbe cartea de identitate la expirarea valabilității, la schimbarea domiciliului sau a stării civile, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării acestui document. - să aplice viza de reședință (flotantul) în cazul în care locuiesc temporar la o altă adresă decât cea de domiciliu”.

„Reamintim faptul că cetățenii trebuie să se prezinte la ghișeu cu cel puțin 15 zile înainte de expirarea cărții de identitate și imediat după împlinirea vârstei de 14 ani, în cazul celor care obțin prima carte de identitate. Menționăm faptul că nerespectarea obligațiilor mai sus indicate va atrage amenzi persoanelor în cauză, cuantumul acestora fiind cuprins între 40 și 80 de lei. În cursul anului 2017, până la sfârșitul lunii noiembrie, Serviciul de Evidență a Persoanelor al municipiului Sibiu a eliberat aproximativ 15.500 acte de identitate și a înscris aproximativ 2.957 mențiuni de reședință în actele de identitate“, se arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu redacției Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus