Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Lucrările întârzie la Hotelul de Gheață „E prea cald”

Lucrările întârzie la Hotelul de Gheață „E prea cald”

Muncitorii de la Bâlea Lac lucrează la foc intens de mai mult de o săptămână, la construirea Hotelului de Gheață. Teoretic, astăzi ar fi trebuit ca exteriorul să fi fost finalizat pentru a putea începe apoi cu interiorul. Din păcate este prea cald, spun muncitorii.

Primii clienți sunt așteptați să ajungă la Hotelul de Gheață pe 23 decembrie, ceea ce înseamnă că până atunci totul ar trebui să fie pregătit în hotel. Muncitorii spun că încearcă să se grăbească, dar temperaturile care variază în jurul valorii de 0 grade Celsius nu îi ajută deloc.

„Avem nevoie de frig. Acum nu e frig, e prea cald. La +/- 0 grade nu ai ce să faci. Ne chinuim. Avem nevoie de temperaturi de -10/-15 grade ca să putem să lucrăm într-un ritm normal și să terminăm treaba când trebuie. Se mai întâmplă și să întârziem, e adevărat. Pentru că dacă nu avem condiții de muncă, adică frig adevărat, nu avem ce să facem, ne chinuim”, spune Popa Romacea, muncitor la Hotelul de Gheață.

Pentru construirea hotelului, muncitorii nu au nevoie de foarte multe – apă și zăpadă în principal.

„Tăiem cuburi de gheață de un metru din Lacul Bâlea, pe care le transportăm cu snowmobilul până la zona hotelului. Durează cam 30 de zile să construim hotelul. Mai folosim cofrag din lemn, se proptește cu stâlpi din fier și în rest, apă și zăpadă”, spune muncitorul.

Tema de anul acesta a Hotelului de Gheață este muzica. Vor fi omagiați artiști internaționali precum Abba, Scorpions, Michael Jackson, dar și artiști români.

„Cele 14 camere vor fi numite după compozitori și muzicieni români, precum Gheorghe Zamfir și Corina Chiriac, dar și internaționali, așa cum sunt Scorpions, Abba și Michael Jackson. Gradul de ocupare este de 100% până la 1 ianuarie inclusiv, iar din 2 ianuarie camerele și igluurile sunt rezervate doar în proporție de 50% la momentul actual. Turiștii vin din toată Europa – Anglia, Germania, Spania, Franța, dar și din America și bineînțeles din România”, spune Ionela Enache, recepționer.

hotelul de gheata (2) hotelul de gheata (3) hotelul de gheata (5) hotelul de gheata (6)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Din putul gindirii: ''Pentru construirea hotelului, muncitorii nu au nevoie de foarte multe – apă și zăpadă în principal.''
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

Foarte bine , de nu s-ar mai construii, zona Balea trebuie sa ramana iarna zona exclusiva pentru alpinisti si freerideri, NU pentru paltonarii care formeaza cozi interminabile la telecabina ca sa admire niste chiciuri comerciale cum sun Hotelul si Biserica de gheata. De vara ce sa mai vorbim toata caldarea in loc sa aiba statut de arie naturala protejata sau pas de altitudine si tranzit, totul se tramsforma intr-un balci balcanic. Asta nu este turism ci un psudoturism tipic mioritic, pe gustul toparlanilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus