Joi,
05.08.2021
Cer Senin
Acum
15°C

O nouă fabrică se deschide în Sibiu din vara anului viitor

O nouă fabrică se deschide în Sibiu din vara anului viitor

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria anunță că, până în vara anului viitor, s-a angajat să livreze primii peste 10.000 de mp de spații de producție pentru compania germană Kuka Systems. Noua fabrică va funcționa în Network Industrial Park, dezvoltat de Zacaria în zona de est a Sibiului.

Noile facilități construite de Zacaria pentru Kuka Systems vor duce la dublarea producției și a numărului de angajați pe care producătorii de sisteme automate de producție flexibile, pentru industria automotive, aerospațială și energetică le au în Sibiu. ”Primul modul de 10.700 metri pătrați, din care peste 8.700 metri pătrați au destinația spațiu industrial și 2.000 metri pătrați sunt destinați birourilor, va fi predat la cheie către Kuka Systems în luna iulie 2018. Investitorul german are în vedere o extindere în aceeași locație cu încă 10.000 metri pătrați, cu predare în 2019, ajungând la o suprafață totală de 20.000 metri pătrați”, se arată într-un comunicat remis de Zacaria. Kuka Systems SRL Sibiu face parte din Grupul Kuka Systems, a fost înființată în Sibiu în urmă cu șase ani, iar numărul angajaților a ajuns la 280 de persoane. “Sibiul s-a dovedit a fi locația potrivită pentru KUKA SYSTEMS. Firma a început în 2011 cu 4 angajați, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajați care lucrează în locația respectivă și peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România și Europa, proximitatea față de aeroport și potențialul țării, fac din Sibiu o locație a grupului Kuka care se va dezvolta foarte bine și în viitor”, a declarat Torsten Jörges, CFO Kuka Systems SRL.

Prima clădire din noul parc

Clădirea aflată în construire este prima din Network Industrial Park, investiție a celor de la Zacaria, care oferă spații industriale la cheie. ”Este situat într-o poziție strategică în Zona Industrială de Est a Sibiului, la doar 300 metri de intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Nădlac, ocupă în total 87.000 metri pătrați, suprafața construită fiind de 46.000 metri pătrați. În ceea ce privește restul de aproximativ 26.000 metri pătrați de spații industriale din cadrul Network Industrial Parc, care va fi finalizat la sfârșitul anului 2018, dezvoltatorul imobiliar Zacaria se află în negocieri avansate cu mai mulți clienți strategici interesați să își extindă afacerile. În urma încheierii contractelor de închiriere, fiecare modul va fi personalizat în funcție de specificațiile clientului și amenajat complet”, arată reprezentanții companiei malteze. Network Industrial Park din Sibiu este cel mai nou și, totodată, cel mai mare proiect al companiei pornit de la zero, pe fosta platforma BMR din Sibiu. “Suntem bucuroși de încrederea pe care noul nostru client ne-a acordat-o și credem că un motiv decisiv a fost flexibilitatea noastră vizavi de nevoile clienților și maniera personalizată în care abordăm fiecare proiect build-to-suit. Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creștere sănătos și este din ce în ce mai competitivă. Deși forța de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condițiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spațiu de muncă atractiv, care include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spații de birouri funcționale și în același timp confortabile, spațioase și luminoase”, a declarat Emilia Țepeș, Director Național de Vânzări Zacaria.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Nicoleta din Dobarca

Acum 3 ani

...aveti si pentru mine un loc de munca - fac orice !
Raspunde

bordea s

Acum 3 ani

preturi exorbitante la inchiriat ... sa inchirieze in tara de unde au venit...ce flit le-as da eu...ne vindem terenurile ieftin...pacat
Raspunde

Coca din Draxini

Acum 3 ani

...no vazusi Nicoleta - daca n-ai vrut la Augzburg !?!
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 3 ani

Hai sictir, nu punem botul!
Raspunde

Hategan Petru

Acum 2 ani

Aveți nevoie de motostivuitor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus