Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Cei șase pacienți ai Spitalului Județean vor primi imunoglobulină

Cei șase pacienți ai Spitalului Județean vor primi imunoglobulină

După ce mai bine de două luni, imunoglobulina a lipsit de la Spitalul Județean Sibiu, vineri s-au primit 30 de flacoane. Astfel, cei șase pacienți internați la spital vor beneficia de tratament o lună de zile.

Problema lipsei flacoanelor de imunoglobulină, medicament recomandat celor diagnosticați cu imunodeficiență, a fost ridicată la nivel național atunci când o femeie tratată anterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, internată mai apoi la Alba, a decedat din cauză că nu mai fusese tratată cu imunoglobulină încă din vară. Femeia nu a fost singurul caz care ar fi avut nevoie de tratament. Momentan, la Sibiu sunt internați șase pacienți care așteaptau flacoanele de imunoglobulină.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit vineri după amiaza, de la distribuitorul National autorizat Unifarm, 30 de flacoane de Imunoglobulina, care asigura necesarul de tratament pentru o lună pentru cei 6 pacienți aflați în prezent în cadrul Programului național de tratament pentru boli rare – sindrom de imunodeficiență primară. De asemenea, SCJU Sibiu a fost anunțat că în ianuarie va sosi un nou transport”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Decebal Todăriță.

Citește și: Șase pacienți internați la Sibiu au nevoie de imunoglobulină. Comanda e făcută de două luni

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus