Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Karpaten Meat a donat un laborator nou de informatică elevilor Școlii din Nocrich

Karpaten Meat a donat un laborator nou de informatică elevilor Școlii din Nocrich

Karpaten Meat, una dintre cele mai mari companii din zootehnie și agricultură din județul Sibiu, a donat școlii din comuna Nocrich un nou laborator de informatică, alături de mobilier și cărți pentru bibliotecă.

Evenimentul a avut loc în 18 decembrie și pe lângă cele 11 unități special configurate pentru laborator, donația a avut în vedere și completarea cu cărți a bibliotecii școlii și achiziția unor fotolii destinate spațiului de lectură.

”Ne-am dorit ca elevii dimprejurul nostru, cei care vor fi viitorul comunității în care noi acum ne dezvoltăm să aibă șansa unei educații complete și plăcute. Doar educația din plăcere aduce rezultate iar pentru a stârni pasiunea copiilor pentru învățare este nevoie de câteva scântei. Aceste scântei, pe de-o parte, sunt constant asigurate de profesorii din școală care se implică cu pasiune în activități creative, lansând constant provocări educative, de la proiecte de cartografiere, la reciclare creativă sau proiecții cu piese de teatru. Însă pentru toate aceste activități sunt necesare mijloace cât mai practice și de actualitate”, a declarat Florina Muntean, reprezentant al companiei.
La eveniment au fost prezențe peste o sută de persoane, printre care elevi, profesori și părinți. De asemenea, prezent la eveniment a fost și unul dintre fondatorii KMG – Stefan Jung și primarul comunei Nocrich, Ionel Vișa.

DSC_2915a

Spațiile pentru laborator și bibliotecă, deși existente, duceau lipsa unei recuzite funcționale, adaptate nevoilor prezente ale elevilor. Ca urmare, lectura se baza pe volume depășite ca și conținut și prezentare, iar orele de informatică depindeau de un număr insuficient de calculatoare utile.

“Ne bucurăm tare mult de acest ajutor, mai ales având în vedere că începând cu acest an ora de informatică a fost inclusă în programă iar noi nu aveam dotările necesare. Acum copilașii nu mai au nici o scuză să nu învețe”, spune Marieta Filip, reprezentant al părinților.
Pentru că implicarea firmei nu se reduce la o simplă achiziție ci se vrea un ajutor pe termen lung, cu efecte benefice vizibile, proiectul propune și oferirea de sprijin tehnic pentru instalarea și asigurare unei utilizări a acestor mijloace de învățare pe un termen cât mai îndelungat.

DSC_2996a

Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare.

Anul trecut, Karpaten Meat a avut afaceri de 13,4 milioane lei și un profit net de 2,2 milioane lei, după ce în 2015 (cu afaceri de 4,8 milioane lei) avusese pierderi de 35.170 lei, dar cu un provizion de 56.513 lei.

DSC_3020a DSC_2911a

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

O persoana care se si informeaza

Acum 6 ani

Acestia sunt oamenii ce trebuie apreciati. Ei nu ies in strada, dar au viziuni si isi dau seama ca doar asa se poate schimba in bine o natie! Felicitari!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Stai linistit/a ca oamenii astia si ies in strada. Felicitari pentru gest!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus