Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Pacienții Spitalului de Psihiatrie și-au expus lucrările artistice spre vânzare

Pacienții Spitalului de Psihiatrie și-au expus lucrările artistice spre vânzare

Lucrările pacienților de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu au fost expuse la Biblioteca Astra. Vernisajul expoziției cu vânzare de pictură, desen, ceramică și articole decorative „SPERANȚĂ PRIN ARTĂ”, ediția a X-a a avut loc luni, 11 decembrie, cu ajutorul Rotaract Club Sibiu şi Rotary Club Sibiu în colaborare cu Asociatia Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“ şi Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“ din Sibiu. 

„Suntem cuprinși de sentimente de bucurie și satisfacție, fiindcă am ajuns la cea de-a zecea ediție a acestui eveniment deosebit, așadar s-a împlinit un deceniu de când Rotaract Club Sibiu aduce o speranță, o Speranță prin Artă, în viețile unor persoane care au atât de multă nevoie de sprijinul nostru. De asemenea, doresc să mulțumesc celor care au răspuns invitației noastre, cât și oficialităților sibiene și partenerilor noștri, care ne-au fost alături și ne-au susținut în realizarea acestei ediții aniversare”, a declarat Paul Alexandru Văcaru, Președintele Rotaract Club Sibiu.

1

„Ergoterapia înseamnă terapie prin muncă sau altfel spus, <<starea de sănătate obţinută prin muncă>>. Terapia ocupaţională este forma de tratament care foloseşte activităţi şi metode specifice pentru a dezvolta, ameliora sau reface capacitatea de a desfăşura activităţile necesare vieţii individului, de a compensa disfuncţii şi de a diminua deficienţele fizice. Scopul primordial este cel medical (de promovare a sănătăţii şi stării de bine) şi apoi cel economic-social, urmărindu-se efectul terapeutic prin muncă, prin activitate, pentru a permite indivizilor participarea la activităţile cotidiene. Terapia ocupațională stimulează încrederea în sine a bolnavilor şi dezvoltarea firească a personalităţii, organizează un program de mișcări dirijate în condiții de lucru, constată capacităţile şi înclinaţiile restante ale bolnavului, corelează recuperarea medicală cu cea profesională, realizează reinserţia cât mai rapid cu putinţă în viaţa socială, economică şi profesională, înlătură starea de dependenţă a bolnavilor, care se exprimă prin întâmpinarea unor dificultăţi majore de relaţionare şi acţiune”, a declarat Dr. Ciprian Băcilă, membru al Clubului Rotary și director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie.

7

„Banii strânși în urma vânzării lucrărilor vor fi donați Spitalului pentru ajutorarea la reinserția psihosocială, creșterea abilităților sociale, dezvoltarea relațiilor interumane, reabilitare socială și vocațională și continuarea realizării lucrărilor”, au adăugat organizatorii.

6

Evenimentul a fost susținut şi sprijinit de către Biblioteca „Astra” Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Uniunea Artiştilor Plastici din Sibiu. Rotaract Club Sibiu este un grup format din tineri dornici să ajute la dezvoltarea orașului. Pe lângă activităţile şi acțiunile pe care le întreprind pentru a se dezvolta personal, profesional şi ca grup, se implică în comunitate în diverse arii de activitate, de la educație, până la încurajarea dezvoltării sociale, culturale, economice în oraş, şi nu numai, materializate prin proiectele pe care le desfășoară.

Foto: Claudiu Gavrea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Coca din Draxini

Acum 6 ani

vai domnu doctor .. ale mele unde sunt ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus