Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Sibiul a avut în vară 207 mii de turiști. Puțin peste câți a avut Mureșul, la jumătate față de Brașov

Sibiul a avut în vară 207 mii de turiști. Puțin peste câți a avut Mureșul, la jumătate față de Brașov

Datele Institutului Național de Statistică arată că vara aceasta județul Sibiu a primit vizita a peste 207.000 de turiști, cea mai aglomerată lună fiind august, cu peste 78.000 de turiști. Cifrele Sibiului sunt cu puțin peste cele ale județului Mureș, însă mult în urma Brașovului.

În ciuda imaginii turistice și a renumelui de care se bucură Sibiul, în cea mai bună perioadă a anului, județul nostru nu reușește să atragă un număr deosebit de turiști, în comparație cu județele învecinate. Evenimente precum Turul Ciclist al Sibiului, Red Bull Romaniacs, Festivalul Medieval ”Cetăți Transilvane”, ArtMania sau chiar Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ne aduc aproape același număr de turiști cu cel al județului Mureș, unde nu există nici pe departe atâtea evenimente.

”Explicațiile sunt destul de simple. Brașovul are o capacitate de cazare de 2,5 ori mai mare decât are Sibiul. Și să vrem, nu avem suficientă capacitate de cazare pentru a ne bate cu Brașovul. Iar Mureșul are partea de stațiuni care atrag turiștii pe o perioadă mai lungă de timp. Una din provocările Sibiului, mă refer la întreg județul, este de a crește durata medie de înnoptare, care și pentru anul acesta și pentru anul trecut se situează undeva la 1,6 nopți”, a explicat pentru Turnul Sfatului, Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.
Specialiștii Direcției Județene de Statistică Alba arată că în luna iunie Sibiul a avut 58.000 de turiști, în iulie 71.000 de turiști și în august 78.000 de turiști. Aceeași instituție arată că Brașovul a avut în iunie peste 108.000 de turiști, în iulie 128.000 și în august 153.000 de turiști. Mureșul, în schimb, a atras în iunie 53.000 de turiști, în iulie 62.000 și în august 74.000 de turiști.

Un calcul simplu ne arată că vara trecută peste 389.000 de turiști au vizitat județul Brașov, peste 207.000 Sibiul și 189.000 județul Mureș.

”Ne propunem ca în anii următori să trecem de bariera celor două nopți, astfel încât turiștii să rămână mai mult aici. Pentru asta, cred că unul dintre atuuri îl va reprezenta programul Regiune Gastronomică Europeană, în care ne punem mari speranțe”, a mai declarat Alin Chipăilă.
Tendințele descrise mai sus s-au păstrat și în luna septembrie.
”Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna septembrie 2017 în Regiunea Centru au fost de 273622, reprezentând 23,1% din numărul sosirilor înregistrate la nivel naţional (1182055 sosiri), în scadere cu 102748 faţă de luna anterioară (-27,3%). În luna septembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în Regiunea Centru sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 16270 persoane (+6,3%). Cele mai multe sosiri au fost în judeţul Braşov 43,0% (117574), urmat de Sibiu 21,3% (58503),  Mureş 19,5% (53270), Harghita 6,5% (17785), Alba 6,1% (16666) şi în judeţul Covasna 3,6% (9824)”, mai explică specialiștii Direcției Regionale de Statistică Alba.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iuliana

Acum 4 ani

Organizați "festivalul" ciobanimii si fara nici-un dubiu turiștii vor roi ca muștele...
Raspunde

un cititor

Acum 4 ani

Tu ar tebui sa mai treci pe la scoala ...
Raspunde

Z

Acum 4 ani

Jumatatea aia de turisti cu care depaseste brasovul sunt din bucuresti si sunt cei care merg la munte pe weekend ca e mai aproape. Daca ar da si statistica pe categorii de turisti, Sibiul ar fi cam la egal.
Raspunde

Dany

Acum 4 ani

Problemaveste ca la Brasov au unde merge asta era de fapt esenta
Raspunde

!

Acum 4 ani

pe aia i-am numit pe timpul lui ceasca PALTONARI
Raspunde

Ionel Flucusescu

Acum 4 ani

Miliarde de vizitatori!!! La Sibiu se traieste BINE!!!
Raspunde

sibian cu salariu mediu

Acum 4 ani

vorbeste numai in numele tau, nu si al valcenilor fomisti!
Raspunde

Corina Scormonescu

Acum 4 ani

Recunosc, nu sunt din Sibiu, dar m-am mutat aici cu iubitul meu din Bucuresti. Am vazut toata Europa dar pot sa spun ca Sibiul este de departe cel mai frumos, civilizat si imbelsugat oras! Iubim manifestarile culturale, viata de noapte si confortul vietii de familie. As vrea ca in toata tara sa fie primari ca doamna Fodor, care sa conceapa si sa implementeze proiecte temeinice si de anvergura ca cele din Sibiu. Viaducte, parcari, constructii de noi bulevarde, incurajarea transportului in comun. Este atat de frumos sa vad buna convietuire dintre sibienii harnici si valcenii inimosi si cu suflete calde. Sunt mandra ca am ales sa ne mutam la Sibiu, orasul sufletelor noastre. La Sibiu se traieste BINE!!!
Raspunde

Raluca Bobeica Trifan

Acum 4 ani

Exceptionale cuvinte. Ne-ai uns pe inima pe mine si sotul meu. Noi suntem mutati de 14 ani in Sibiu de la Paris. La Sibiu totul e la superlativ! Suntem cei mai norocosi pentru ca ne putem numi cetateni ai Sibiului!
Raspunde

z

Acum 4 ani

Sa fim seriosi, la Sibiu e departe de a se trai bine. Cu atat mai mult cu cat Fodor si administratia ei sunt cei mai slabi din ultimii 20 de ani. Cu excedentul bugetar de care dispune ar fi putut face de 10 ori mai multe pentru oras dar a decis sa ii tina in stand by pentru un proiect care s-ar putea sa nu dea roade (Aqua Park-ul). Gandeste-te daca ar reface cealalta jumatate de parc, muzeul de locomotive, palatul mitropolitan, un muzeu al orasului (specific istoriei orasului), cativa bani pentru viata de noapte destinata celor intre 18-28 de ani si eventual infrastructura imbunatatita si optimizata si i 5 ani Sibiul ar fi peste Cluj. Ah si era sa uit, o schimbare drastica in invatamantul universitar care nu e deloc pe acelasi film cu piata muncii din Romania ci pe acelasi film cu fabricile din zona industriala Vest care cotizeaza la partid si au nevoie constanta de forta de munca la banda sau in alte aspecte ale productiei si nu al inovatiei.
Raspunde

un cititor

Acum 4 ani

Ai scris "o compunere"?
Raspunde

///

Acum 4 ani

Pe unde ai scormonit inainte sa scrii acest laudatio pt. frau Fodor?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobby Hampu

Acum 4 ani

Doar la Alamor si Bungard au fost anul acesta 88000 turisti straini! La Sibiu trebuie ca au fost aproximativ 12.000.000 de turisti in anul 2017. Brasovul si ceilalti sunt niste prapaditi.
Raspunde

Angela Mandache

Acum 4 ani

La Sibiu, bunastarea si puterea de cumparare sunt la cel mai inalt nivel. Administratia publica si mediul privat, unul dintre cele mai importante din Europa, isi dau mana spre a asigura dezvoltarea durabila si confortul fiecaruia dintre noi. Multe capitale europene ar trebui sa ia ca exemplu Sibiul si modul profesionist care permite belsugul, bunastarea si, de ce nu, bogatia noastra, a sibienilor.
Raspunde

un cititor

Acum 4 ani

Numai miere si lapte :))))
Raspunde

///

Acum 4 ani

Ma, voi ati tras ceva pe nas sau sunteti ironici? De unde atata belsug, lapte si miere in Sibiu? preturi mari, salarii mici, servire proasta, oameni egoisti... mai taca-va gura ca spuneti tot au=iureli!
Raspunde

Dumitru Bucuresteanu

Acum 4 ani

Eu recunosc ca m-am mutat la sibiu ca am crezut ca sunt taxele mai mici. Nu mi-am dat seama ca e oras cand am trecut in drum spre Timisoara din Bucuresti. Dar, m-a convins sotia, care e din Miskolc, ca ar fi simpatic sa ne facem o firma de import-export aici, ca gasim mana de lucru ieftina. Este atat de ieftina mana aia de lucru ca s-a umplut orasul in 5 ani de cand stam aici, de zici ca e Bucuresti acum 5 ani (tot ca pixu).
Raspunde

KRONSTADT UBER ALLES

Acum 4 ani

99% din turistii Sibiului sunt emigrantii olteni care va ridica nivelul de trai! In rest, nu vine nimeni la voi in sat! Umflatilor cu maro!
Raspunde

Alfi

Acum 4 ani

Zise moldoveanul sodomizat de tot satul și refugiat in Brașov ... Dacă ai și înțelege ce citești , ai realiza ca se vorbește de TOT județul și nu de oraș ...
Raspunde

Nicoleta din V Aurie

Acum 4 ani

...mai muuulte paturi la Pan Geea Hostel !! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus