Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Teatrul de Balet Sibiu, de doi ani fără sală. Însă, cifra încasărilor este în creștere

Teatrul de Balet Sibiu, de doi ani fără sală. Însă, cifra încasărilor este în creștere

După doi ani fără o sală de spectacole, Teatrul de Balet Sibiu rămâne pe un trend ascendent în preferințele publicului și înregistrează o creștere de opt procente a veniturilor din bilete. Anul acesta au avut 47 de spectacole în Sibiu, 11 producții coregrafice în premieră, 8 turnee în țară și străinătate și o creștere de opt procente a veniturilor din bilete.

În ciuda situației critice prin care instituția trece de doi ani, de când sala mare de spectacole a CCS Sibiu a fost închisă, iar TBS a rămas, în felul acesta, fără singura locație adecvată desfășurării spectacolelor de dans, cifrele de mai sus sunt îmbucurătoare.

Ce s-a dansat 

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în anul 2017 la Sibiu un număr de patruzeci și șapte de spectacole de dans (balet clasic, neoclasic și dans contemporan), dintre care unsprezece titluri au fost prezentate în premieră: „Spărgătorul de nuci” (21 noiembrie), „Baiadera” (25 octombrie), „Peer Gynt” (21 iulie), „Swaraj”, „Recolta”, „Poveste despre suflet. Poveste despre trup” (6 iulie), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, „Straussiana” (28 iunie), „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, „Când întunericul devine lumină” (26 aprilie). Pe lângă spectacolele prezentate la sediu, TBS a prezentat în turneu, în țară și în străinătate, în anul 2017, alte șapte titluri din repertoriu: „Gală de balet” (19 februarie, Târgu Jiu, 30 martie, Turda, 10 noiembrie, Noto – Italia), „Lacul Lebedelor” (22 aprilie, Yerres - Franța, 23 aprilie, Longjumeau - Franța), „Când întunericul devine lumină” și „Nu mai sunt eu” (18 mai, Slatina), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” și „Straussiana” (2 noiembrie, Turda, 11 noiembrie, Noto – Italia), „Spărgătorul de nuci (14 decembrie, Luxemburg).

8,2% creștere a veniturilor din bilete

În anul 2017, comparativ cu anul precedent, Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creștere de 8,2 procente a încasărilor din bilete, în contextul în care instituția nu a avut o sală proprie și adecvată desfășurării spectacolelor de dans și a dansat în cinci locații diferite din oraș: Teatrul Național „Radu Stanca”, Sala Thalia, Cercul Militar, Biblioteca ASTRA și Redal Expo. În ciuda acestei realități cu care TBS se confruntă de doi ani deja, publicul baletului sibian a urmat instituția peste tot.

TBS, întâlnire emoționantă cu Mikhail Baryshnikov

Un moment cu totul aparte petrecut în acest an, îl reprezintă întâlnirea, în cadrul FITS 2017, cu dansatorul Mikhail Baryshnikov, cel mai bun balerin al tuturor timpurilor. După ce au urmărit spectacolul prezentat de Mikhail Baryshnikov în cadrul FITS 2017, balerinii TBS au avut ocazia unică în viață de a-l întâlni personal pe cel supranumit dumnezeul dansului.

TBS, pentru prima dată în Coreea de Sud

În prezent, Teatrul de Balet Sibiu se află în Coreea de Sud, într-un turneu de unsprezece zile, în cadrul căruia va prezenta spectacolul „Spărgătorul de nuci” în orașele Hanam (22, 23 decembrie a.c.), Daegu (24, 25 decembrie a.c.) și Gumi (26 decembrie a.c.). La Sibiu, TBS va reveni pe scenă în luna ianuarie 2018. Programul de spectacole al anului 2018 va fi anunțat pe site-ul oficial al TBS, la începutul anului viitor.

Foto: TBS Sibiu / Ovidiu Matiu 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Zexe

Acum 4 ani

Spectacolui cel mai de succes este Spargatorul de buci.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Relevantă e finanțarea de la bugetul local ; un ziarist ( onest ) nu evita menționarea .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus