Joi,
23.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Liceenii premiați de NASA pleacă în America. Cu ajutorul sibienilor

Liceenii premiați de NASA pleacă în America. Cu ajutorul sibienilor

Comunitatea sibiană s-a mobilizat pentru strângerea celor 15.000 de USD de care au nevoie cei șase elevi pentru deplasarea în America, în luna ianuarie. Acolo, vor fi premiați de către NASA pentru participarea la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale. Pe lângă firme și sibieni de rând, în ajutorarea elevilor s-a implicat și Carmen Iohannis, prima doamnă a României. 

Ruxandra Fleșeriu, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleșer și Rareș Milea sunt elevi la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, în clasa a XI-a, la specializarea Matematică-Informatică. Aceștia au participat la un concurs organizat de NASA, iar în luna ianuarie aceștia ar trebui să meargă în America pentru a fi premiați.

La începutul lunii decembrie, elevii nu aveau nicio speranță că vor reuși să strângă cei 15.000 de USD de care ar avea nevoie pentru a ajunge acolo. Însă, de atunci, lucrurile s-au mai schimbat. Comunitatea sibiană s-a mobilizat, iar suma de bani a fost strânsă. „Am reușit să primim mai multe sponsorizări de la firme din Sibiu. Însă, și sibienii de rând au depus bani în cont. Ne-au sunat chiar și bunicuțe să ne felicite și să ne spună că și ele ne vor susține cu bani. Suntem foarte bucuroși că suntem tot mai aproape de a ajunge acolo, spune Ruxandra Fleșeriu, menționând că „Și doamna Carmen Iohannis s-a implicat mult în ajutorarea noastră”.

„Elevii vor pleca cu siguranță. Banii au fost strânși, iar la începutul lunii ianuarie vor fi în America. Nu a fost ușor, însă totul s-a rezolvat. Biletele de avion au fost plătite cu ajutorul Guvernului, printr-o doamnă consilier. Un om de afaceri sibian a dat și el o sumă considerabilă de bani”, spune Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Reamintim că elevii au participat la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale dedicate elevilor de liceu, „Zero Robotics High School Tournamen”, organizat de NASA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) în care participanții scriu programe informatice ce au ca scop programarea strategiilor în sateliții SPHERES deţinuţi de NASA, activi acum în spaţiu. În concurs au participat peste 150 de echipe la nivel internațional şi șapte echipe românești. Concursul a avut mai multe faze, iar la două dintre ele elevii sibieni s-au clasat pe locul 1 la nivel mondial.

Comentarii

11 comentarii

Bondica Abumeyangu

Acum 3 ani

Baba aia de la Primarie cu excedentul bugetar de 80 milioane Euro ce face futo-n gura??????tot oamenii de rind sa ajute.Cinste celor care au donat si multa multa mumu pt Administratia Sibiana condusa de niste femei incompetente.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rusine Primaria Sibiu

Acum 3 ani

Felicitari sibienilor care au donat. Spre rusinea mea spun ca eu am uitat sau am fost indiferent. P.S. subscriu #Bondica...
Raspunde

elev

Acum 3 ani

inca suntem condusi de oameni care au alte interese decat cele sa ajute o tara sa se dezvolte, mai mult interese proprii, se doreste in continuare ca oamenii buni sa plece dincolo, ministerul invatamantului, inspectoratul scolar judetean (are conducere noua, cred doar de fatada) nu fac nimic pentru elevi care au rezultate bune, statul cheltuie o gramada de bani sa invete copiii, iar apoi ii lasa sa plece pe dincolo; ai initiative bune, trebuie sa dai bani in stanga si dreapta sa poti reusi, iar apoi trebuie sa cotizezi la toti puturosii influenti, suntem prea putini oameni destepti pe acasa sa putem pune la conducerea acestei tari conducatori cu viziune, priceputi (sunt toti dar unii la interese proprii), si multe alte calitati bune pentru tara noastra
Raspunde

F

Acum 3 ani

Pentru elev Ai citit bine articolul? Guvernul a dat banii pentru betele de avion
Raspunde

pelegrinul fardulos

Acum 3 ani

Daca nu e secret de stat, putem afla exact in ce localitate din America se face deplasarea?
Raspunde

Ina

Acum 3 ani

In Boston, la sediul MIT ( Massachusetts Institute of Technology).
Raspunde

pt. "elev"

Acum 3 ani

"suntem prea putini oameni destepti", hai ca-mi place! Nu dai si cateva nume?
Raspunde

altul

Acum 3 ani

Din TRIBUNA: "Le mulţumim tuturor pentru implicare. Pentru noi au donat firme din Sibiu, precum Sory, Unimat sau Boromir, din alte oraşe, sibieni, Primăria Sibiu, iar Guvernul României ne-a cumpărat biletele de avion", a spus Ruxandra Fleşeriu, care va fi premiată în SUA alături de colegii ei, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleșer şi Rareș Milea, ce alcătuiesc echipa "Horizon".
Raspunde

Tepes

Acum 3 ani

Daca dadea singura nanii din chiria uriasa si cele enspe case, trebuia mentionata. Altfel, este o impostoare.
Raspunde

woomi

Acum 3 ani

Sunteti foarte rai si/sau prosti. Legislatia nu permite sa spui cine te-a sponsorizat deoarece imediat s-ar considera ca promovezi imaginea sponsorului sau mai rau ca sponsorizarea a fost acordata cu condisia sa promovezi imaginea, DAR va spun sigur si credeti-ma ca stiu ce vorbesc ca toate firmele din sobordinea primariei si consiliului judetean au sponsorizat. Poate ar fi interesant sa consultati site-urile acestor firme sa vedeti hotararile consiliilor de administratie din decembrie. Toate au sposorizat, asadar autoritatile locale chiar s-au implicat insa repet pentru cine gandeste mai greu, legislatia nu permite sa faci publicitate firmelor care au sponsorizat. Iar legislatia nu e facuta nici de Fodor nici de Cîmpean. Mai studiati.
Raspunde

politrucul

Acum 3 ani

Tu esti prost si/sau prost daca crezi ce vorbesti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus