Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Cardiacii și diabeticii obțin mai greu permisul de conducere, din 1 ianuarie

Cardiacii și diabeticii obțin mai greu permisul de conducere, din 1 ianuarie

Regulile pentru acordarea permisului de conducere s-au schimbat, din 1 ianuarie 2018. Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace și cele cre au diabet vor putea obţine mai greu eliberara şi reînnoirea carnetului, reiese dintr-un ordin de ministru, la cererea unei directive europene din anul 2016, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS). Potrivit ordinului de ministru semnat de Florian Bodog, „afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul”. Pentru reînoirea carnetului, conducătur are nevoie de recomandarea medicului specialist curant. „Aceste modificări au fost puse în dezbatere publică şi ordinul de ministru a fost semnat pentru că până la sfârşitul lui 2017 trebuie să ne aliniem acestei decizii, altfel risăm amenzi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Mno, ghine batar ca-l pot lua totz bulanjii shi cuarfele de la nord shi sud de Carpatz!...
Raspunde

Oli

Acum 5 ani

Ooo,ai revenit labarooy, alaturi de "bulangiii" (cu 3 de i se scrie, analfabetule!) de e-labarella, Ionut VI, deci alaturi de tine, hidra psihopata! Mno, iti transmit din toata poula mult iaurt, cu "Sultzeru"!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus