Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un hotel și un complex hotelier de patru sau cinci stele – noi proiecte pentru Sibiu

Un hotel și un complex hotelier de patru sau cinci stele – noi proiecte pentru Sibiu

Urbanismul din cadrul Primăriei Sibiu a prezentat consultării publice documentațiile realizate pentru ridicarea a două noi hoteluri în oraș: unul la intrarea dinspre Șelimbăr și unul pe bulevardul Victoriei.

Hotelul de la intersecția bulevardului Vasile Milea cu strada Oncești (aproximativ vizavi de localul McDonald's) urmează a fi o investiție a firmei Karpaten Turism din București (agenție de turism înființată de Gheorghe Mărginean, născut la Mediaș). Este gândit să aibă 70 sau 80 de camere și să fie încadrat la patru stele. “Deși intenția inițială a beneficiarului a fost de a se realiza 80 de camere, datorită POT-ului și CUT-ului, dacă acestea nu se modifică printr-un PUZ, considerăm că nu se pot realiza mai mult de 70 de camere. Numărul efectiv nu se poate stabili decât odată cu proiectarea efectivă a imobilului“, se arată în documentația de urbanism.

milea viitor hotel foto google maps În prezent, terenul propus pentru hotel este ocupat de o casă FOTO Google Maps

Terenul pe care urmează să fie ridicat acest hotel este unul de 1.323 de mp, în acest moment pe teren fiind ridicată o casă degradată ce urmează a fi demolată. Documentația urbanistică propune un procent de ocupare a terenului de 40% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,6. În metri pătrați, construcțiile ar urma să ocupe 529 de mp, asemenea parcărilor și drumului de acces, pentru spații verzi fiind rezervați 265 de mp.

Potrivit actualei documentații (vezi foto principală), capacitatea maximă a hotelului va fi de 140 de persoane, alături de care în hotel să se mai afle zece angajați.

  Două variante de parcare

Accesul la bulevardul Vasile Milea nu se poate face, deocamdată, direct. “Deoarece între terenul SC Karpaten Turism și trotuarul de la bulevardul Vasile Milea este o porțiune de teren de circa 140 de mp și circa cinci mp, în proprietatea Primăriei Sibiu, teren care datorită pantei și dimensiunilor nu poate fi utilizat de Primărie, s-a solicitat cumpărarea acestuia de către SC Karpaten Turism, în principal pentru asigurarea accesului pietonal din bulevardul Vasile Milea“, se arată în planul urbanistic de detaliu (PUD) elaborat pentru această investiție.

Accesul mașinilor urmează a fi realizat din strada Oncești, iar numărul locurilor de parcare propus pe această latură este de nouă pentru autoturisme sau două autocare. “Se menționează că sistemul de cazare a hotelului va fi prioritar pentru grupuri de turiști care se deplasează cu autocarul și în proporție foarte mică cu autoturisme. Totuși, la proiectarea obiectivului, în cazul în care nu se va lua în considerare specificul deplasării turiștilor cu autocarul se va ține seama de prevederile Regulamentului local de urbanism. Astfel, se pot asigura 18 locuri de parcare în subsol, plus două locuri de parcare în fața hotelului, plus 13 locuri în curte, plus nouă locuri de parcare pe retragerea de trei metri“, scrie în PUD-ul supus dezbaterii autorităților locale. Potrivit acestui document, numărul exact al locurilor de parcare va fi dimensionat în funcție de numărul de camere rezultat în urma proiectării.

 

Complexul hotelier de pe Victoriei

Al doilea proiect supus consultării publice este o reconversie a proiectului Arsenal Residence, lansat de conducerea societății Compa pentru terenul ocupat de fostele hale industriale, demolate acum.

Noul Plan zonal urbanistic elaborat prevede ca pe o parte din teren să fie construite (sau vândute terenuri pentru) case și blocuri. Blocurile ar urma să aibă parter, cel mult trei etaje și o mansardă sau un etaj retras.

Pentru cealaltă parte a terenului de aproximativ 8,29 de ha, documentația elaborată prevede amenajarea unui complex hotelier. Însă înainte de demararea construcțiilor, va trebui realizat un nou PUZ, unul care va trebui să ia în considerare faptul că zona este în cea de protecție a imobilului de pe str. Victoriei, de la nr. 40, respectiv Ansamblul fostului seminar evanghelic.

Din cadrul acestui complex hotelier urmează să facă parte clădirea deja reabilitată de către cei de la Compa. Al doilea hotel urmează să fie ridicat pe locul ocupat de actualul schelet rămas în picioare în urma demolărilor. Potrivit declarațiilor făcute de directorul general al Compa SA, Ioan Deac, pentru Turnul Sfatului, acest viitor hotel ar urma să fie de patru sau de cinci stele.

plansa reglementari urbanistice complex hotelier bdul Victoriei Compa a elaborat PUZ-ul pentru modificarea proiectului Arsenal Residence

“Am modernizat prima clădire, care pe vremuri a fost Liceul IPAS, și care acum arată foarte bine. Am decis ca această clădire să fie transformată în hotel de trei stele. Pentru cea de-a doua clădire rămasă nedemolată studiile au arătat că un proces de consolidare este mult prea costisitor. În noul context, am decis ca în locul acestui schelet care va fi demolat să fie construit un hotel de patru sau cinci stele, astfel încât – împreună cu cealaltă clădire – să rezulte un complex hotelier”, arăta Ioan Deac. Viitoarea clădire a hotelului urmează să fie construită mai aproape de bulevardul Victoriei, față de amplasamentul actualului schelet.

Viitorul hotel va avea fie trei, fie patru niveluri supraterane, în funcție de planul urbanistic zonal ce urmează a fi elaborat. “Arhitectura și amenajarea spațiilor publice vor fi de factură contemporană, vor reflecta poziția și rolul central al zonei. Aspectul clădirilor va fi astfel controlat încât să păstreze nivelul de calitate artistică și tehnică relativă manifestată în clădirile spitalului militar, precum și calitățile țesutului urban învecinat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

wtf

Acum 6 ani

Karpaten Turismul asta joaca la cacialma ? daca primaria aproba 9 locuri de parcare la 70-80 de camere !! ar fi perfect, daca nu aproba, mai vedem noi, facem niste parcari virtuale - eu asa inteleg . Doar asta mai lipseste in zona accea inundata de masini !
Raspunde

...

Acum 6 ani

Sunt "sigur" ca in final (ca si restul hotelurilor construite recent) vor avea mult mai multe locuri de parcare decat au nevoie si asta pentru ca, nu-i asa, badronii se angajeaza sa nu primeasca in hotel decat grupuri de turisti veniti cu autocarul... Cine poate crede asta? Noi nu, dar pun pariu ca cei de la primarie sunt deja convinsi ca asa va fi si deja pregatesc stampilele...
Raspunde

diledole

Acum 6 ani

da cu siguranta nu va primi decat autocare. cand va veni cineva cu masina o sa l trimita acasa, ca doar asa a promis solemn. kkt. o sa fie haos fara parcari.eu ca turist cand calatoresc evit oricum locatiile fara parcare privata.
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Casa degradata de pe Oncesti nu mai exista de citeva luni. Ar fi bine ca autorul articolului sa se informeze inainte sa scrie ca in acest moment casa exista, Rusinica.
Raspunde

schimbare ca-i la moda

Acum 6 ani

hotelul de pe oncesti se va realiza pe amplasamentul a 2 case. in plus se va demola si casa de pe oncesti 2. sunt curios cum se va realiza accesul autocarelor pe strada, cand cei care vireaza din milea stiu cat de greu se face acest lucru. se vede si din plan ca oncesti nu este perpendiculara pe milea. referitor la bulevardul victoriei, in schitele initiale era vorba de 2 camine pentru studenti plus case de locuit. acum vorbim de un hotel si blocuri. sa speram ca pana la urma nu iese o nava spatiala. oricum terenul de acolo este inca poluat datorita solutiilor cu care s-a lucrat in fabrica
Raspunde

sirena de militie

Acum 6 ani

urbanismul de la primarie ar putea trece la spatii verzi nici o pierdere
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

POVESTI !
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

Despre palatul mitropolitan de pe Victoriei chiar niciun cuvânt ? Nici Ziariștii , nici # rezist , nici ordinul arhitecților , nici direcția de cultura , nici partidele politice , nici ULN , nici Muzeul Bruckental , nici societatea civilă , nici ASTRA , nici ... Corneliu Bucur ?
Raspunde

5567567

Acum 6 ani

da' elea de pe serbota/balea si somesului si piata garii cand se termina? ca arata sibiul ca dupa bombardament atomic! nu ar trebui administratia orasului sa introduca amenzi pentru neterminarea + punerea in functiune a constructiilor?
Raspunde

5567568

Acum 6 ani

ala de pe serbota/ balea este in plan anul asta. cel de pe somesului are probleme cu terenul deoarece este construit pe terenul altei persoane si procesul este in curs, iar cel de la gara este de vanzare. poate te bagi la el, doar vreo 5 milioane de euro.. cam ce crezi ca poate face primaria la aceste cazuri?
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Ce ar fi dacă în loc sa înghesuie peste tot blocuri fără viitor primăria s-ar deranja sa construiască infrastructură pentru noi cartiere aerisite, cu străzi largi și locuri de parcare? Cum ar fi dacă ar construi încă un pod peste Cibin dar nu acolo unde deja erau ci mai sus către aeroport să ușureze traficul în zona fostei tipografii? Cum ar fi dacă Primăria ar face ceva, orice dar să se vadă ceva după ei în afară de a da girul tuturor borfașilor șpăgari "dezvoltatori imobiliari"?
Raspunde

unu

Acum 6 ani

Ar fi prea frumos !!!! In loc sa construiasca hoteluri, mai bine ar incepe sa construiasca locuinte cu chirie si aziluri.
Raspunde

Fetele pe biciclete

Acum 6 ani

In Sibiu, toate fondurile trebuie sa fie indreptate spre cultura, teatru si piste de biciclete! Sibiul si sibienii respira cultura de dimineata pana seara!
Raspunde

SEBASTIAN

Acum 6 ani

Este imposibil accesul dinspre oras spre locatia respectiva pt autocare exceptand varianta cu giratoriul de la intrareavin Selimbar ( D-na Stanca cu Goga )...oricum extrem de aglomerat din cauza traficului generat de Mall; str. Oncesti are sens dublu, e ingusta, se parcgeaza pe ambele margini, partial pe trotuar...varianta unui hotel, generator dr trafic este cea mai proasta solutie
Raspunde

Cetatea

Acum 6 ani

La Primarie merg tot felul de aiuriti cu tot felul de planuri aiuritoare( puz p+4 in loc de cort de nunti in mijlocul luncii rasinarenilor, blocuri pe terenul statului -fosele centrale, benzinarii in intersectii) si autoritatile trateaza situatiile ca pe niste mizilicuri. Pe cand niste dosare pentru neglijenta si devalizare a domeniului statului????
Raspunde

Fuego

Acum 6 ani

Arhitectul sef al orasului sta cu Johannis la masa, in particular. Orasul si judetul sunt sub conducere pnl si fdgr. Jos ciuma rosie ? Atat de idioti sunteti incat nu vedeti hotii din curtea voastra?
Raspunde

Gimmy Gim

Acum 3 ani

In zona unde a fost arsenalul este interzis sa construiesti mai mult de 3 etaje. Daca se v-a face hotel acolo poate in pamant...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus