Vineri,
23.10.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Record: Peste 500.000 de pasageri înregistrați pe Aeroportul Sibiu în 2017

05 Ianuarie 2018 15:15

Record: Peste 500.000 de pasageri înregistrați pe Aeroportul Sibiu în 2017

Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat anul trecut un număr total de 533.306 pasageri, cel mai mare număr de pasageri de la deschiderea aeroportului. 

Odată cu acest număr record, s-a înregistrat o creștere de 36,6% a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri. Totodată, numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere de 44,4%, ajungând la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.

În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.

Din iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a alte cinci rute spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din nouă țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.

Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la două la cinci frecvențe pe săptămână, Dortmund de la trei la cinci pe săptămână și Nürnberg de la trei la patru frecvențe pe săptămână.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adrian Berches

Acum 2 ani

Am infrant Clujul!! Sibiul are de 3 ori mai putini pasageri! Dar are olteni, ciorba de burta si festivalul painii prajite!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 2 ani

No-ape, deviza noasta-i "Nice un cătun din Jermania, fara legătura aeriana cu Sighiul"!...
Raspunde

Ioji

Acum 2 ani

Nu sunt date cu care sa ne afisam sau de care sa film mandri. De ani de zile tot apar articole de genul acesta si apar comentarii cu cereri de noi destinatii....dar nimeni nu aude. Au crescut destinatinatiile catre Germania, in schimb catre Italia a ramas doar Milano, cand ar fi trebuit sa fie si Roma ca o destinatie centrala care sa poata aduna persoane din zona centru-sud....la fel si Spania care are o singura destinatie. Inainte sa apara aceste articole fara subiect, ar trebuit sa va informati daca noua conducere are propuneri concrete de crestere. Sunt necesare cateva studii de piata si poate intelege si conducerea ca aeroportul daca prezinta noi destinatii va creste in mod exponential numarul de pasageri. Vor sa o faca? Sibiul ar trebui sa aiba ca una dintre prioritati dezvoltarea turismului.... turismul cultural artistic (prin festivalul de teatru, bisericile sasesti si multe altele), turismul peisagistic, enogastromomic....probabil in viitor turismul balneo si cel sportiv.... Ar fi necesara o viziune de ansamblu cu proiecte integrate, cu finantari UE.... Oare sunt persoane interesate?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nu pt ca nu sint interesati aia de la cons jud in frunte cu dna cimpan mocanita tramvai la rasinari sighisoara se pot face multe da nu e vointa si cind vine un investitor..............daca nu da ciubuc!!!!!! GATA NU SE POATE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus